Hyppää sisältöön
Tiedote

Salossa ensimmäinen ja toinen koronarokotus mahdollista saada uudella Nuvaxovid-rokotteella

Julkaistu 7.3.2022 16:10

Salossa on nyt mahdollista saada koronarokotus Nuvaxovid-rokotteella. Rokotetta suositellaan henkilöille, joille ei voida antaa mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta. Myös muut voivat halutessaan rokottautua Nuvaxovidilla. Nuvaxovid-rokote voidaan antaa 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Perusrokotussarjaan kuuluu 2 rokotusta ja Suomessa suositeltu annosväli on 6–12 viikkoa. Rokotetta voidaan myös käyttää poikkeustapauksissa kolmantena rokotuksena, mikäli muut koronarokotteet eivät lääketieteellisistä syistä sovi.

Salossa Nuvaxovid-rokotteiden antaminen keskitetään tietyille päiville rokotteiden riittävyyden vuoksi ja rokotehävikin välttämiseksi. Tästä syystä rokoteaika tulee varata puhelimitse.

Kolmas koronarokotus riskiryhmään kuuluville 12-17-vuotiaille

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee kolmatta koronarokotusta riskiryhmään kuuluville 12-17-vuotiaille.

Kolmas rokoteannos voidaan antaa 6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Kolmas annos annetaan BioNTechin Comirnaty-rokotteella.

THL suosittelee, että testillä vahvistetun koronataudin sairastaneille ja yhden rokoteannoksen saaneille riskiryhmään kuuluville 12–17-vuotiaille tarjotaan tehosteena toista rokoteannosta. Toista annosta suositellaan, kun 6 kuukautta ensimmäisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta koronataudista on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.

Kolmas annos voidaan antaa myös muille 12–17-vuotiaille, jos se on tarpeen erityisestä syystä, esimerkiksi rokotustodistusta varten. Kolmannen rokotuksen saa ilman ajanvarausta Saktan rokotuspisteeltä.

Rokotuspisteen aukioloajat ja ajanvaraus

Saktan koronarokotuspiste (Karjalankatu 2-6) on avoinna maanantaista torstaihin. Ensimmäisen, toisen ja kolmannen rokotteen saa ilman ajanvarausta Saktan rokotuspisteeltä:

  • ma klo 10-19
  • ti klo 8-15
  • ke klo 8-15
  • to klo 8-15

Koronarokotukseen on myös edelleen mahdollista tulla ajanvarauksella. Ajan voi varata sähköisesti osoitteessa salo.terveytesi.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 02 772 3605 arkisin klo 8-14. Ajanvaraus toimii takaisinsoittojärjestelmällä.

Lisätietoja Nuvaxovid-rokotteesta

Lisätietoja riskiryhmistä