Hyppää sisältöön
Tiedote

Salossa Halikonrinteen yritystontit nyt varattavissa uudelta yritysalueelta E18 -moottoritien varrella

Julkaistu 5.9.2022 09:05

Salon uusi yritysalue Halikonrinne odottaa uutta liiketoimintaa moottoritien varrella Halikon liittymän kohdalla. Tarjolla on 10 yritystonttia erinomaisten yhteyksien varrelta, joista kaksi tonttia on jo varattu. Salon kaupungin omistamat tontit ovat vuokrattavissa tai myytävänä.

Salossa on puhuttu jo vuosia siitä, että moottoritien varteen ja liittymiin on saatava yritystontteja. Nyt Halikon liittymän tontit on kaavoitettu ja hinnoiteltu ja odottavat eri alojen toimijoita tutustumaan alueen moniin mahdollisuuksiin. Halikonrinteen yritystontit ovat eri kokoisia pinta-alan ollessa 2 734,00 – 8695,00 m2 . Rakennusoikeus vaihtelee tontin koon mukaan 782 – 2 609 k-m2. Tontin maksimikoko voi olla jopa 1,27 ha, jos niitä yhdistellään korttelien sisällä. Niiden vuosivuokra vaihtelee tällä hetkellä 2 344 eurosta  8 947 euroon.

Alueella on toiminut jo vuodesta 2008 Shellin liikennemyymälä sekä vuodesta 2009 Design Hill taukopaikka, joten alueella on jo tunnettuutta ja valmiita yhteistyökumppaneita. Alue sopii erityisen hyvin palvelemaan sellaista yritystoimintaa, jossa asiakkaina ovat matkailijat, kuluttajat ja muut tielläliikkujat.

Asiakkaat ja tielläliikkujat ovat jo oppineet tuntemaan olemassa olevan liikennemyymälän ja taukopaikan Halikon liittymässä, joten uuden yritystoiminnan liikkeellelähtö on helpompaa kuin ihan uudella yritysalueella olisi, toteaa tonttipalveluinsinööri Mikko Aaltonen Salon kaupungin maankäytöstä.

Sijainti, sijainti, sijainti

Halki Suomen kulkeva E18 on yksi vilkkaimmista pääväylistä. Halikonrinteen tontit sijaitsevat E18-tien välittömässä läheisyydessä Halikon liittymässä. Vajaan tunnin etäisyydellä on Turun satama ja lentokenttä ja reilu tunnin etäisyydellä on pääkaupunkiseutu, Helsingin lentokenttä ja satamat. Uusi yritysalue on myös kuluttajia ja autoliikennettä ajatellen keskeisellä sijainnilla.

– Halikonrinteen keskeinen sijainti on tärkein valtti alueelle sijoittuvalle uudelle yritystoiminnalle. Sijainti tuo asiakkaita sekä myös osaavaa työvoimaa.  Alue sopii erityisen hyvin kaupan ja palvelusektorin aloille,  toteaa Salon kaupungin kaupungingeodeetti Ari Vainio.

Digikampanjalla näkyvyyttä yritystonteille

Halikonrinteen yritystonttien markkinointia vauhditetaan sähköisellä digikampanjalla, joka käynnistyy valtakunnallisena Yrittäjänpäivänä 5.9.2022. Kampanjan tavoitteena on saada näkyvyyttä eri digikanavissa sekä saada yhteydenottoja potentiaalisilta toimijoilta. Kampanjan on suunnitellut salolainen Mainostoimisto 4D yhteistyössä kaupungin maankäytön ja Yrityssalon kanssa.

– Kampanjan markkinointiviestinnässä tuleekin hyvin esille se, että Halikonrinne sijaitsee Salossa ykköspaikalla moottoritien varrella lyhyellä etäisyydellä eteläisen Suomen suurista kaupunkikeskuksista summaa Jouko Urmas Yrityssalosta. Tietoa löytyy niin verkosta kuin viikolla 36 pystytettävästä Halikonrinteen tienvarsitauluista, täydentää Jouko Urmas.

Kolme syytä sijoittua Halikonrinteeseen

  1. Logistiset yhteydet E18 -moottoritien varrella
  2. Vilkas liikepaikka, jossa mittava potentiaalinen asiakaskunta jo valmiina
  3. Salo on hyvä paikka yrittää

Tutustu Halikonrinteen kampanjaan https://yrityssalo.fi/halikonrinne, jossa myös kampanjavideo.

Tutustu yritystontteihin Salon kaupungin karttapalvelussa.

 

Lisätiedot:
Yrityssalo, yritysten sijoittuminen Saloon
Jouko Urmas, erityisasiantuntija
044 778 2115,
jouko.urmas@yrityssalo.fi

Salon kaupunki, maankäyttö
Mikko Aaltonen, tonttipalveluinsinööri
044 778 5402.
mikko.aaltonen@salo.fi

Anni Leppämäki, maankäyttöinsinööri
044 778 5406, anni.leppamaki@salo.fi