Hyppää sisältöön
Tiedote

Salossa kerättiin 1075 pussillista roskia Ylen Miljoona roskapussia -kampanjan aikana

Julkaistu 6.6.2024 09:54

Salossa kerättiin yhteensä 1075 pussillista roskia toisen kerran järjestetyn Ylen Miljoona roskapussia -kampanjan aikana. Ympäristön roskaisuuden vähentämiseen tähdänneen siivouskampanjan aikana Suomessa kerättiin yhteensä 107 817 pussillista eli noin kaksi miljoonaa litraa roskaa. Kampanjassa oli tänä vuonna mukana yhteensä 209 kaupunkia tai kuntaa.  

Salossa monet aktiiviset toimijat, kuten koulut, yhteisöt ja yritykset järjestivät omia keruutempauksiaan kampanjan aikana. Salon alueen Eläkeläiset ry järjesti oman keruutapahtuman, johon osallistunut Irma Nieminen kommentoi:  

– Osallistuimme Miljoona roskapussia -kampanjaan iloisin mielin toista kertaa. Halusimme osaltamme olla hyödyksi kotikaupungillemme. Mutta samalla saimme itsellemme paljon hupia ja hyötyä. Saimme reipasta liikuntaa, punaiset posket ja mukavaa yhdessä oloa. Oli myös kiva nähdä työnsä tulokset. Päälle päätteeksi juotiin vielä yhdessä hyvät pullakahvit. 

Elsa Granlund ja Helmi Aaltonen Moision koulun 7A:n medialuokalta kertovat, että jokainen pystyy itse huolehtimaan siitä, että ei roskaa. Kaverille voi huomauttaa, ettei roskia saa heittää ympäristöön tai luontoon. Esimerkiksi roskien heittäminen auton ikkunasta on typerää, sillä jos olet jaksanut kantaa tavarat mukanasi autoon, jaksat myös viedä niistä syntyvät roskat roskiin. Yleisimpinä roskina nuoret pitävät karkkipapereita, tupakantumppeja sekä isommista esineistä irronneita osia. 

Myös Salon kaupungin ympäristönsuojelupalvelut järjesti toukokuussa talkoot, jossa siivottiin Uskelanjoen rantoja Moision riippusillalta torille. Iltapäivän aikana kerättiin yhteensä 20 pussia roskia. Salon K-Citymarketin osallistui tapahtumaan tarjoamalla talkoolaisille roskapusseja. 

Salon kaupungin ympäristönsuojelutarkastaja Anne Himberg kommentoi kampanjaa:  

– Yksikin ympäristöstä pois kerätty roska ja pienikin roskapussillinen roskia on tärkeää. Luonnossa roskat ovat erityisen haitallisia, joten kannattaa suunnata myös metsään, pellolle tai vesistön varrelle. Kampanjaan osallistuminen on osallistanut salolaisia toimimaan oman lähiympäristönsä parantamiseksi. Kiitos salolaiset! 

Miljoona roskapussia –kampanja oli käynnissä ajalla 15.4.–5.6. Ylen Roskalaskuri suljettiin kampanjan päätteeksi, mutta kuntakohtaiset tiedot kerätyistä pusseista jäävät näkyville. Kaikkien paikkakuntien keruutulokset löytyvät osoitteesta https://yle.fi/aihe/a/20-10004613. Salon kaupungin sosiaalisessa mediassa jaettuja kampanjaan liittyviä julkaisuja löytää aihetunnisteilla #MiljoonaRoskapussia ja #MiljoonaRoskapussiaSalo.

Lisätietoja:
Anne Himberg, Salon kaupungin ympäristönsuojeluntarkastaja, puh. +358 2 778 7802, anne.himberg@salo.fi