Hyppää sisältöön
Tiedote

Salossa kerättiin 1744 pussillista roskia Ylen Miljoona roskapussia -kampanjan aikana

Julkaistu 21.6.2023 07:40

Salossa kerättiin 1744 pussillista roskia kaksi kuukautta kestäneen valtakunnallisen Ylen Miljoona roskapussia -kampanjan aikana. Ympäristön roskaisuuden vähentämiseen tähdänneen siivouskampanjan aikana Suomessa kerättiin yhteensä yli 210 000 pussillista roskaa. Kampanjassa oli mukana 174 kaupunkia tai kuntaa.

– Vaikka miljoonaan ei päästy, ovat tulokset erittäin vaikuttavia. Olemme iloisia, miten moni suomalainen on lähtenyt talkoisiin mukaan, ja vaikka varsinainen kampanja-aika on nyt tältä keväältä päättynyt, roskien kerääminen jatkuu. Kampanja on myös herättänyt laajaa keskustelua ympäristöstä ja roskaamisen vaikutuksista, kertoo vastaava tuottaja Pia Louhivuori.

Salossa monet aktiiviset yhteisöt kuten esimerkiksi koulut ja kerhot järjestivät omia keruutempauksia kampanjan puitteissa sekä haastoivat muita mukaan. Kaupungilta sai halutessa lainata roskapihejä ja pusseja keruutalkoita varten. Lisäksi Salon nuorten työpaja Dokkari toteutti musiikkivideon roskaamisen haitallisuudesta. Salon nuorten työpaja Dokkarin musiikkivideo Salon kaupungin YouTube-kanavalla. 

Miljoona roskapussia -kampanja oli käynnissä 13.4.–14.6.2023. Kampanjan ajan toiminnassa ollut Roskalaskuri suljettiin, mutta kuntakohtaiset tiedot kerätyistä pusseista jäävät näkyville. Paikkakuntien keruutulokset ovat nähtävillä Ylen verkkosivulla.

Salon kaupunki kiittää kaikkia roskienkeruuseen osallistuneita.