Hyppää sisältöön
Tiedote

Salossa kolmannen koronarokoteannoksen ajanvaraus on avattu kaikille 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville

Julkaistu 20.10.2021 08:11

Kolmannen rokoteannoksen ajanvaraus kaikille 60 vuotta täyttäneille sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville on avattu Salossa tänään keskiviikkona (20.10.).

Ajan voi varata joko sähköisesti osoitteessa salo.terveytesi.fi tai puhelimitse arkisin klo 8–14 numerosta 02 772 3605.

Kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suositteli eilen, että kolmansia koronarokoteannoksia ryhdytään antamaan kaikille 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville iästä riippumatta sekä lääketieteellisille riskiryhmille. Lääketieteellisillä riskiryhmillä tarkoitetaan THL:n rokotusjärjestyksen ryhmiä 1 ja 2.

Kolmansissa annoksissa käytetään Biontech-Pfizerin ja Modernan rokotteita. Ensisijaisesti käytetään samaa valmistetta, jolla rokotettava on saanut myös toisen annoksen.

Samalla käynnillä myös influenssarokotus

Samalla käynnillä on myös mahdollisuus ottaa maksuton influenssarokotus, jos on siihen oikeutettu. Influenssarokotteen saavat kansallisessa ohjelmassa maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä. Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja muun muassa kaikki 65 vuotta täyttäneet ja sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat.

Maksuttomasta influenssarokotuksesta löytyy lisätietoa THL:n sivuilta.