Hyppää sisältöön
Tiedote

Salossa kuvataan keväällä tv-sarjaa Nokian alkuvaiheista

Julkaistu 1.10.2020 11:34

Rabbit Films on tuottamassa kuusiosaista, kansainvälistä tv-sarjaa, joka kertoo Nokian vaiheista 1980- ja 90-luvun taitteessa. Sarjassa kuvataan miten insinöörit, tuotannon työntekijät, juristit, johtajat ja lukemattomat muut nokialaiset mahdollistavat intohimoisella työllään Nokian nousun maailman suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi päänäyttämönään Salon kaupunki.

Nokia on fiktiivinen tv-sarja, johon tositapahtumat yhdistyvät. Tv-sarjan käsikirjoittaja ja ohjaaja on Maarit Lalli. Muut tv-sarjasta taiteellisesti vastuussa ovat näyttelijänäkin tunnettu Minna Haapkylä ja kolmesti Jussi-palkittu kuvaaja Rauno Ronkainen.

Sarjan tekijöillä on toiveena kuvata sarjan tapahtumat autenttisissa paikoissa. Salon merkittävä näkyvyys kansainvälisessä tv-sarjassa toteutuu konkreettisesti tarinassa sekä kuvauspaikoissa esimerkiksi Salo IoT Campuksella. Sarjan esituotanto, jolloin valmistellaan kuvauksia, alkaa lokakuussa 2020 ja päättyy helmikuussa 2021. Kuvaukset alkavat maaliskuussa 2021 ja päättyvät kesäkuussa 2021.

Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 3 miljoonaa euroa ja katsojatavoite sarjalle on noin 800 000 – 1 miljoonaa katsojaa. Sarjan suunniteltu ensi-ilta on joulukuussa 2021 CMORELLA. CMORE-esityksen jälkeen sarja nähdään MTV:llä vuonna 2022. Arvioitu ensi-ilta maailmalla on vuonna 2022. Tv-sarjalla katsotaan olevan hyvät mahdollisuudet kansainväliseen levitykseen tunnetun Nokia-brändin vuoksi. Sarjasta on suunnitteilla vähintään kolme kautta, mikä tarjoaa kaupungille mahdollisuuden yhteistyöhön myös tulevilla kausilla. Jatkokausista neuvotellaan erikseen.

Tuotanto käyttää Salossa esituotannon ja kuvausten aikana paikallisia palveluja kuten majoitus-, catering-, kuljetus- ja kalustovuokrauspalvelut. Kuvauspäiviä on Salossa vähintään 15 – 20. Sarjaan tarvitaan myös paikallisia avustajia ja asiantuntijoita muun muassa Nokian toimintaan liittyen. Tuotannossa avustaa Länsi-Suomen elokuvakomissio, joka on Salon kaupungin yhteistyökumppani.

Salossa kuvattava Nokia-aiheinen tv-sarja tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tuoda esille Salon merkittävää teollista historiaa ja siihen pohjautuvaa nykyistä elinkeinoelämää, mutta myös herättää yleisellä tasolla kiinnostusta Saloa kohtaan niin matkailun, asumisen kuin liiketoiminnankin näkökulmasta.

Rabbit Filmsin ja Salon kaupungin markkinointiyhteistyömallia, joka on arvoltaan 50 000 euroa, käsitellään ensi viikon maanantaina (5.10.) kaupunginhallituksessa.

Lisätietoja:
Head of Scripted Content / Rabbit Films, Minna Haapkylä, minna.haapkyla@rabbitfilms.com, 050 581 4181
Viestintäpäällikkö Teija Järvelä, teija.jarvela@salo.fi, 044 778 2151