Hyppää sisältöön
Tiedote

Salossa vietetään lähiruokaviikkoa viikolla 35

Julkaistu 26.8.2022 12:27

Salon kaupungin ravitsemis- ja puhtaanapitopalvelut on mukana yhdeksän muun ruokapalvelutoimittajan kanssa kolmivuotisessa kehitysohjelmassa, jossa luodaan toimintamalleja kestävän ruokajärjestelmän edistämiseksi ja ammattikeittiöiden kulutuksen päästöjen vähentämiseksi.

Salon ravitsemis- ja puhtaanapitopalvelut tekevät yhteistyötä paikallisten tuottajien ja elintarvikkeiden toimittajien kanssa. Satokauden lähiruokaviikolla 35 koulujen, päiväkotien ja hoitolaitosten ruokalistojen ruoat valmistetaan pääosin salolaisista tuotteista.

– Yhteistyöyrityksinä ovat Kimmon Vihannes Oy, Karviaisten tila, Birkkalan tila, Perniön liha, Kulmalan puutarha, Alitalon Vihannes Oy, Leipomo Verainen, Kolatun Juustola, Paula Achrenin puutarha, Meritalo, Yli-Jaman tila, Puutarha Timo Juntti Oy, Perniön Saunapalvi, Mikkolan tila, Santamäen puutarha, Seulavihannes Oy, Hedelmätarha Axelsson, Luomulandia, Talvisillan Tähti, Horti herttua, Ylistalon Tila ja Kivisaaren Piapojauhoi. Kimmon Vihannes järjestää logistiikkaa tuottajilta kaupungin kymmeneen valmistuskeittiöön, kertoo ravitsemis- ja puhtaanapitopäällikkö Anu Sorvari-Happonen.

Ruokalistat löytyvät Salon kaupungin ruoka- ja puhtauspalveluiden sivuilta.

Lisätiedot: ravitsemis- ja puhtaanapitopäällikkö Anu Sorvari-Happonen, anu.sorvari-happonen@salo.fi