Hyppää sisältöön
Tiedote

Salossa vietetään Pride-viikkoa 21.-27.8.2023

Julkaistu 15.8.2023 13:07

Salon kaupunki osallistuu myös tänä vuonna Pride-viikkoon. Salossa järjestetään Pride-liputus Vilhonsillalla ajalla 21.-27.8. Vilhonsillan liputuksen lisäksi Pride-viikko näkyy kaupungin sosiaalisen median kanavissa sekä verkkosivuilla. Myös kaupungin eri toimipisteissä/ palvelualueilla on teemaviikon mukaista ohjelmaa.

Salon kaupungin Pride-liputus ja muu ohjelma järjestetään samaan aikaan Turku Pride-viikon kanssa (21.-27.8., päätapahtuma 26.8.2023).

Viikkoa vietetään kaupungin eri toimipisteissä seuraavasti

Maanantaina 21.8.

Vilhonsillan lipputankoihin nostetaan Pride-viirit klo 8.30. Tilaisuudessa on mukana kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saku Nikkanen sekä Salon kaupungin nuorisovaltuuston edustajat puheenjohtaja Mikael Kalintiv ja varapuheenjohtaja Riku Hatakka.

Salon kaupunki järjestää salolaisille 7. ja 8. luokkalaisille suunnatun puhujatilaisuuden Salohallissa klo 10 alkaen. Tilaisuuden pääesiintyjä on Dakota Robin. Dakotan esityksen teemat liittyvät ihmisoikeuksiin ja yhdenvertaisuuteen. Positiivisella energialla ja vahvuudellaan Dakota haastaa jokaista elämään pelottomasti ja inspiroi kuulijoitaan olemaan juuri sellainen, kuin todella on. Dakota tunnetaan ymmärtäväisenä, energisenä ja innostavana puhujana, joka jakaa ympärilleen hyvää tahtoa, itseluottamusta ja intohimoa elämään.

Dakota Robinin puhujatilaisuuden yhteydessä järjestetään kulttuurikasvatussuunnitelma Nappulaan liittyvät harrastusmessut. Messuilla nostetaan esille muun muassa yhdenvertaisuuden teemoja. Harrastusmessut järjestetään yhteistyössä Salon kaupungin kulttuuripalveluiden, nuorisopalveluiden, kirjastopalveluiden ja kansalaisopiston kanssa.

Keskiviikkona 23.8.

Meritalon museossa (Moisionkatu 18, Salo) järjestetään sateenkaareva Novellikoukku klo 17-19 yhteistyössä Salon pääkirjaston kanssa. Salon pääkirjastossa on esillä sateenkaarevaa kirjallisuutta koko Pride-viikon ajan.

Torstaina 24.8.

Salon taidemuseo Veturitallissa (Mariankatu 14, Salo) järjestetään klo 16.30 alkaen yleisöopastus, jossa tutustutaan taidemuseon näyttelyihin erityisesti ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta. Esillä on Gertrude Bellin ja Meeri Koutaniemen laaja valokuvanäyttely Kätketty vapaus – Hidden Freedom sekä Galleria Sivuraiteellla Tellervo Kalleisen ja Oliver Kochta-Kalleisen vuorovaikutteinen videoteos 101 kaikkien puolesta.

Oppaana kierroksella toimii Jonna Hellberg-Pitkänen, joka on taidehistorian sekä sukupuolentutkimuksen opinnoissaan perehtynyt erilaisten vähemmistöjen asemaan ja yhdenvertaisuuden toteutumiseen eri puolilla maailmaa. Opastus on avoin kaikille pääsylipun maksaneille. Mukaan mahtuu maksimissaan 25 henkilöä, ei etukäteisilmoittautumista. Opastus kestää noin tunnin.

Taustaa

Pride-viikkoa vietettiin Salossa ensimmäistä kertaa vuonna 2022.

Valtuustoaloite Pride-liputuksesta Salossa tehtiin valtuuston kokouksessa 13.6.2022. Päätös toteutuksesta tehtiin kaupunginhallituksen kokouksessa 27.6.2022 § 258. Päätös pitää sisällään liputuksen Vilhonkadulla, huomioinnin sosiaalisessa mediassa ja verkossa sekä palvelualueiden resurssien puitteissa muuta ohjelmaa.

Lisätiedot:
Tapahtumakoordinaattori Karolina Blom
050 471 3173, karolina.blom@salo.fi