Hyppää sisältöön
Tiedote

SaloTaskussa.fi –mobiilisovellus kesäksi käyttöön

Julkaistu 22.6.2021 10:38

Salon kaupungin uusi SaloTaskussa.fi –mobiilisovellus on nyt käytettävissä ja testattavissa osoitteessa SaloTaskussa.fi. Sovellus näyttää sijaintisi perusteella lähimmät pysäkit, aikataulut, bussireitit, luontokohteet, majoituspaikat, tapahtumat, ravintolat ja muut kohteet. Voit selata tapahtumia ja kohteita sekä tallentaa suosikkisi. Vikailmoitukset-toiminnolla voit ilmoittaa helposti kartan avulla missä olet huomannut esimerkiksi hajonneen leikkivälineen. Sisällöt on tuotu mobiilisovellukseen viime kesänä asukkaille tehdyn kyselyn perusteella.

”Julkaisemme kesäksi SaloTaskussa.fi -mobiilisovelluksen ensimmäisen version, keräämme palautetta ja kehitämme sovellusta edelleen saadun palautteen perusteella. Tuleviin versioihin on jo suunniteltu tuotavan muun muassa bussien reaaliaikainen seuranta, paikkatietoon liittyvää pelillisyyttä, liikuntapaikkojen huoltotilanteen reaaliaikaista tietoa sekä yritysten tarjouksia”, kertoo kaupungin tietohallintopäällikkö Marko Tanska.

SaloTaskussa.fi on mobiilissa verkkoselaimessa toimiva verkkosivu, jonka tavoitteena on yhdistää natiivin mobiilisovelluksen ja responsiivisen verkkosivun parhaat puolet. Sovellus on rakennettu osana valtiovarainministeriön Kaupunki Taskussa -hanketta, jossa tuotetaan kaikkien Suomen kuntien ja kaupunkien käyttöön tarjottava mobiilisovellus. Palvelua on kehitetty yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa vuosina 2020-2021. Palvelun teknisestä toteutuksesta vastaa Salon Seudun Ammattiopisto.

Sovellukseen tuodaan sisällöt rajapintoja käyttäen eri palveluista kuten muun muassa kartta.salo.fi, Lipas.fi, VisitSalo.fi sekä Salo.fi–sivuilta. Matkailu-, kaupan ja vapaa-ajanpalveluja tuottavat yritykset nousevat sovellukseen VisitSalo.fi–sivuston kautta, eli yritykset pääsevät sovellukseen mukaan syöttämällä tietonsa sivustolle. Myös tapahtumat tuodaan kaupungin tapahtumakalenterista eli tiedot syötetään vain yhteen paikkaan, mutta ne näkyvät monessa eri paikassa.

”Olen ylpeä Salon Seudun Ammattiopiston ohjelmistotuotannon opiskelijoista, jotka ovat kehittäneet sovelluksen toiminallisuudet yhdessä kaupungin kanssa. He ovat onnistuneet yhdistämään älykkäällä ja uudella tavalla eri tietolähteiden sisällöt yhdeksi toimivaksi kokonaisuudeksi mobiilisovellukseen. Uskon, että jokainen kuntalainen ja Salossa vieraileva tulee sovelluksen avulla löytämään kaupungin palvelut helposti ja monipuolisesti”, kertoo oppilaita ohjannut Salon Seudun Ammattiopiston ohjelmistotuotannon opettaja Juhani Kolu.

”Liikennepalveluiden digitalisaation edistäminen on mahdollistanut Paikun reittien ja aikataulujen jakamisen uudella tavalla. Sovellus on nykyaikainen tapa viestiä vetovoimaisen kaupungin aktiviteeteista, palveluista, nähtävyyksistä ja miten niihin pääsee”, nostaa esille kaupungin erityisasiantuntija Peter Nisula.

SaloTaskussa.fi -mobiilisovellus ei tule sovelluskauppaan, vaan se toimii laiteriippumattomasti kaikissa mobiililaitteissa menemällä laitteella osoitteeseen SaloTaskussa.fi. Pikakuvake asennetaan laitteen näytölle ja tutustuminen Salon monipuoliseen palvelu- ja tapahtumatarjontaan voi alkaa. Sovelluksessa on mahdollisuus jättää palautetta ja sitä myöskin toivotaan mahdollisimman paljon syksyllä jatkuvaa kehitystyötä varten.

Katso esittelyvideo

Lisätietoja:
Tietohallintopäällikkö Marko Tanska
044 778 2260, marko.tanska@salo.fi