Hyppää sisältöön
Tiedote

Sanojen Salon vuosi huipentuu Runoviikkoon

Julkaistu 31.10.2022 07:53, Päivitetty 31.10.2022 11:24

Sanataide ja runous ovat tempaisseet salolaiset mukaansa tänä vuonna iloiseen pyörteeseen. Kesällä kylätapahtumissa vieraili Kirjan talon sanataiteilijoiden Katihanna Heikkinen ja Satu Pasio runokiertue, jonka myötä niin tapahtumien kävijät kuin tunnelmat tallentuivat muotokuviksi ja paikallisrunoiksi.

Kesäkiertueen runojen julkaisua ja ajankohtaisia vinkkejä sekä uutisia varten luotiin  Sanojen Salo Facebook-sivusto, joka pian kasvoi sanoista kiinnostuneiden tahojen yhteiseksi ilmoitustauluksi sosiaalisessa mediassa. Salon Runosyksyä ovat siivittäneet myös Open Mic- runokahvilat Kulttuuritalo Villissä ja Perniössä, jotka ovat saaneet runoväen liikkeelle.

Loppuvuoden kruunaa Salon ensimmäinen oma Runoviikko, jota vietetään vähän reilun viikon verran 4.-13.11.2022. Tapahtuma on osa Varsinais-Suomen Runoviikko-festivaalia, joka on jo vuodesta 2001 luonut kävijöilleen iloa pimeneviin syysiltoihin.

Runokahviloita, tarinankertojien ilta, lukukoiran visiitti – Runoviikolla tapahtuu

Salon Runoviikon ohjelmisto koostuu niin klubitapahtumista, tunnelmallisista kahviloista ja inspiroivista vieraista. Runoviikon avaa kahden tarinankertojan Marraskuu, Osterikeitto, Leipäjonojenkka ja Lelukaupan häät- ilta, esiintyjinä Heikki Salo sekä Tuija Rantalainen. Sanamaija Heli Laaksosen Luonto- ja runoillassa Salon Teatterilla muistellaan muun muassa suloisia lapsuuden suvia Halikon mamman helmoissa.

Runous nivoutuu osaksi Ilolansalon Kulttuuriviikon avajaisia ja lukukoira Likka kuuntelen lasten lukemista taidemuseolla. Ja taipuvat runot myöskin näytelmäksi Päivikki Franckin toivoa helmeilevä Hullu tyttö -runoesityksen myötä. Väliin mahtuu ihanat runokahvilat keskustassa kulttuuritalo Villissä, jossa runoilijavieraana  on Kati Neuvonen Turusta sekä Heli Santavirta, Anne Saarinen, Asko Lehtonen, Enni Ylenius  sekä Perniön kahvila Papussa, jossa runoilijavieraana on Riitta Suominen.

Lisätiedot:

Salon tapahtuman taustavoimina Sanojen Salo, Pro Rantakivet ry, Kirjan talo ry, Runoviikko ry, Perniön Runopiiri, Salon Teatteri ry ja Salon kulttuuripalvelut.

  • Katihanna, p. 0400849391, salo.kirjantalo@gmail.com
  • Päivikki,p.0505315283, suvi.paivikki.franck@gmail.com
  • Suvi, p. 0447784982, suvi.aarnio@salo.fi

Lisätietoja