Hyppää sisältöön
Tiedote

Satojen kylien kaupunki – kommentoi Salon kulttuuriohjelmaluonnosta

Julkaistu 14.6.2024 08:14

Salon kaupungin kulttuuripalvelut käynnisti kulttuuriohjelmatyön vuonna 2021 valtuustoaloitteen tukemana. Ohjelmaan liittyvää tiedonkeruuta ja analysointia toteutettiin vuosien 2021–2023 aikana, laajasti kuntalaisia ja yhteistyökumppaneita kuullen. Kevään 2024 aikana muotoilimme ohjelmaa kaupungin kulttuuripalveluiden ja eri toimialojen työntekijöiden yhteisissä työpajoissa. Tukena työssä olivat Ikinori Oy ja MDI Public.

Salossa kulttuuri yhdistää

Työn tuloksena syntyi ensimmäinen ohjelmaluonnos, Satojen kylien kaupunki: Salon kaupungin kulttuuriohjelma 2024–2030. Ohjelma esittää vision Salossa kulttuuri yhdistää, jota tavoitellaan neljän päätavoitteen kautta. Näitä ovat

  1. Salolaisten identiteettien vahvistuminen
  2. Kulttuurin monipuolisuuden ja saavutettavuuden lisääminen
  3. Taiteen ja kulttuurin toimintaedellytysten lisääminen
  4. Yhteistyön sujuvoittaminen toimijoiden kesken

Kulttuuriohjelma tulee toteuttamaan osaltaan Salon kaupunkistrategiaa, hyvinvointisuunnitelmaa sekä työn alla olevaa yhdenvertaisuussuunnitelmaa. Toimintaa ohjaavat myös mm. laki kuntien kulttuuritoiminnasta, laki taiteen perusopetuksesta, laki yleisistä kirjastoista sekä museolaki. Näiden ohella toivomme, että ohjelma itsessään toimii vaikuttamisen välineenä, joka on avoimesti taiteen ja kulttuurin puolella.

Tutustu ohjelmaluonnoksen tiivistelmään tässä (.pdf)

Satojen kylien kaupunki – ohjelmaluonnoksen tiivistelmä (136,56 Kt)

Kommentoi ja kerro ajatuksesi ohjelmaluonnoksesta

Toivomme kesän ajan 14.6.-16.8.2024 palautetta ja kommentteja ohjelmaluonnoksesta. Kerro meille, mitkä tavoitteista ja toimenpiteistä ovat omasta näkökulmastasi merkittävimpiä. Huomaatko puutteita, olemmeko oikeilla jäljillä? Voit myös jättää omia ehdotuksia tai kirjata muita mietteitä. Lopullinen ohjelma viimeistellään syksyllä 2024.

Kyselyyn pääset tästä

Etukäteen kiittäen ja iloista kulttuurikesää kaikille toivottaen

Salon kulttuuripalvelut

Lisätietoja
Suvi Aarnio
Kulttuurituottaja
Vapaa-ajan palvelut
+35827784982
Sini Lundgrén
Kulttuurituottaja
Vapaa-ajan palvelut
+35827784983