Hyppää sisältöön
Tiedote

Sosiaali- ja terveyspalvelujen johtajan virkasuhde puretaan koeaikana

Julkaistu 30.11.2020 16:09

Salon kaupunginhallitus päätti tänään (30.11.), että sosiaali- ja terveyspalvelujen johtajan virkasuhde puretaan koeaikana. YTM Jussi Mattila on työskennellyt sosiaali- ja terveyspalvelujen johtajan virassa 1.6.2020 alkaen, ja virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa, joka päättyy 30.11.2020.

Vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen esitti kaupunginhallitukselle, että virkasuhdetta ei pureta. Jonna Nyyssönen teki Simo Vesan kannattamana vastaesityksen virkasuhteen purusta. Päätös virkasuhteen purusta syntyi äänin 6 – 7.

Kaupunginhallituksen jäsenistä virkasuhteen jatkamista kannattivat kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Elina Suonio-Peltosalo, Mikko Lundén, Saku Nikkanen, Marko Tapio, Kalle Tekkala ja Anna-Leena Yli-Jama. Virkasuhteen purkua kannattivat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivonen, kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Ulla Huittinen, Timo Lehti, Jonna Nyyssönen, Johanna Riski, Marja Ruokonen ja Simo Vesa.

Elina Suonio-Peltosalo, Marko Tapio ja Anna-Leena Yli-Jama jättivät päätökseen eriävän mielipiteen, jonka mukaan koeaikapurkuun ei ole asiallisia lainmukaisia perusteita.

– Hallituksen enemmistön kanta perustui kokonaisarvioon, joka tehtiin liiteasiakirjojen pohjalta. Tätä asiaa en voi edelleenkään kommentoida tämän enempää, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivonen.

Aloite virkasuhteen purkamisesta koeaikana tehtiin kaupunginhallituksen 9.11.2020 pidetyssä kokouksessa.

Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain mukaan virkasuhde voidaan koeaikana purkaa molemmin puolin päättymään välittömästi.

Virkasuhteen purkamisen jälkeen väliaikaisena sosiaali- ja terveyspalvelujen johtajana toimii sosiaalipalveluiden johtaja Eeva Purhonen.