Hyppää sisältöön
Tiedote

Sosiaalinen luototus tauolle Salossa

Julkaistu 30.11.2022 15:24, Päivitetty 30.11.2022 16:24

Salon kaupunki on myöntänyt viime vuodet sosiaalista luototusta vapaaehtoisena palveluna. Sosiaalista luotonantoa koskeva laki on muuttumassa ja 1.8.2023 alkaen sosiaalisesta luototuksesta tulee hyvinvointialueilla järjestettävä lakisääteinen tehtävä.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen aluehallitus päätti kokouksessaan 29.11.2022, että sosiaalisen luototuksen palvelu käynnistyy Varsinais-Suomen hyvinvointialueella mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 1.8.2023 alkaen. Aluehallituksen päätöksen myötä salolaisten sosiaalinen luototus jää tauolle, mutta jo myönnetyt luotot jatkuvat normaalisti.

– Varmistamme kaikin tavoin sen, että myönnettyjen luottojen osalta toiminta jatkuu keskeytyksettä. Uuden lainsäädännön mukainen palvelu käynnistyy mahdollisimman nopeasti, viimeistään elokuun alussa, integraatiojohtaja Jenni Kiviluoto Varsinais-Suomen hyvinvointialueelta sanoo.

Salossa sosiaalisen luototuksen piirissä on tällä hetkellä noin 30 asiakasta, ja vireillä olevat hakemukset käsitellään, mutta uusia ei enää oteta vastaan.

– Toivottavasti sosiaalisen luototuksen tauko jää mahdollisimman lyhyeksi, sillä nykyinen taloustilanne ennakoi kysynnän kasvua, kommentoi Salon kaupungin sosiaalipalveluiden johtaja Eeva Purhonen.

Sosiaalinen luototus on sosiaalihuoltoon kuuluvaa luotonantoa, jonka tavoitteena on ehkäistä syrjäytymistä ja edistää itsenäistä selviytymistä. Sosiaalinen luotto on tarkoitettu pienituloisille ja vähävaraisille yksityishenkilöille, joilla ei ole mahdollisuutta saada muuta luottoa kohtuullisilla ehdoilla, esimerkiksi vakuuksien puuttumisen tai luottohäiriömerkinnän vuoksi. Sosiaalisen luototuksen järjestäminen on ollut tähän mennessä kunnille vapaaehtoista.

Aluehallituksen 29.11.2022 tekemä päätös päivittyy sivuille: https://vshyvinvointialue.tweb.fi/ktwebscr/pk_kokl_tweb.htm

Varsinais-Suomen hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023. Salon kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle. Lisätietoja Varsinais-Suomen hyvinvointialueesta: varha.fi