Hyppää sisältöön
Tiedote

Taide tulee luo - yhteisöissä tehtyjä teoksia esillä Salon Taidelainaamossa

Julkaistu 8.9.2020, Päivitetty 14.9.2020

 

Salon Taiteilijaseuran näyttely Taide tulee luo esittelee Salon alueella tehtyä yhteisötaidetta ja teoksia viimeisen kymmenen vuoden ajalta.

Näyttely esittelee Salon seudun taiteilijoiden pitkäjänteisen ja rikkaan taidetyöskentelyn tuloksia valokuvin, kolmiulotteisin taideteoksin ja niihin liittyvin tekstein. Taiteilijat ovat toimineet salolaisissa päiväkodeissa, kouluissa, hoivakodeissa, nuorten ja kehitysvammaisten ryhmissä.

Hankkeissa on syntynyt yhteisöllisesti toteutettuja sekä taiteilijoiden tekemiä teoksia, jotka mm. parantavat tilojen viihtyisyyttä ja käytettävyyttä. Taidetyöpajoissa on tarjottu mahdollisuus luovaan omakohtaiseen taiteen tekemiseen ja tuloksena on syntynyt teoksia sisä- ja ulkotiloihin.

Taide voimavarana

Taiteilijat ovat ammattilaisia hyödyntäessään luovuutta voimavarana. Taiteen avulla voi mm. purkaa ja käsitellä tunteita, vahvistaa identiteettiä ja välittää tietoa ja kokemuksia. Taide toimii keskustelunherättäjänä ja tuo asioihin uusia näkökulmia. Taiteilijat ovat toimineet merkityksellisyyden tunteen ja osallisuuden kokemuksen mahdollistajana. Taiteen avulla myös luodaan arvokasta kulttuuriperintöä.

Salon kaupunki, Taiteen edistämiskeskus ja taidetta tukevat säätiöt ovat tukeneet ansiokasta taidetyöskentelyä. He jakavat Salon Taiteilijaseuran kanssa ajatuksen taiteesta ja kulttuurista osana hyvää elämänlaatua ja elinikäistä oppimista. Ihminen on kulttuurin kokija ja toimija, jolla on kulttuurisia tarpeita ja oikeuksia. Näiden täyttyminen on kulttuurihyvinvointia.

Hankkeissa taiteilijoina ovat olleet Erja Alander, Eija Haapalainen, Gloria Badarau-Heikkilä, Tiina Harjola, Keanne van de Kreeke, Jenny Kurpen, Hilkka Laakkonen-Vesander, Hanna Lamnaouer, Tarja Lapila, Leena Lehti, Piia Lehti, Lotta Leka, Milka Malin, Jarmo Markkanen, Jussi Mattila, Leena Muuri, Satu-Maaria Mäkipuro, Riikka Niittonen, Helena Suni, Ramo Teder, Tea Tikka, Andréa Vannucchi ja Katja Öhrnberg.

Tutustu näyttelyyn

Taide tulee luo, Salon Taidelainaamo (Bizarren yläkerta)
26.9. – 25.10.2020
Helsingintie 2, 24100 Salo
Avoinna ti – pe 10.30 – 18, la 10.30 – 16

Näyttelyn valmistamista on tukenut Salon kaupungin yleiset kulttuuripalvelut ja Suomen Kulttuurirahasto.

Lisätiedot:

Näyttelyä koordinoivat Lotta Leka (p. 044 5220371, lotta.leka@gmail.com) ja Andréa Vannucchi (p. 040 9309918, andreavannucchi@gmail.com).

  • Ylin kuva: Studiossa kuvattavana hoivakodin asukkaita ja heidän läheisiään vuonna 2019. Kuva: Andréa Vannucchi ja Tea Tikka.
  • Keskimmäinen kuva: Kukkapelto -teosta työstävät Uskelan koulun oppilaat ja heidän sukulaisensa vuonna 2017. Kuva: Andréa Vannucchi.
  • Alin kuva: Kukonkallion hoivakodissa asukkaat kuvattiin heidän tekemiensä kukka-asetelmien ja seppeleiden kanssa. Kuva: Lotta Leka ja Tea Tikka.