Hyppää sisältöön
Tiedote

Talvilomalla tapahtuu

Julkaistu 31.1.2024 17:02, Päivitetty 31.1.2024 18:07

Jo perinteiseen tapaan Salon vapaa-aikapalvelut (kulttuuri-, liikunta- ja kirjastopalvelut) sekä nuorisopalvelut ja kansalaisopisto yhdistävät voimansa ja koostavat monipuolisen ja menevän talvilomaohjelman viikolle 8 (19.-25.2.).

Viikon ohjelma on kokonaisuudessaan koottuna sivulla salo.fi/talviloma

Osaan toiminnoista on ennakkoilmoittautuminen, joten kannattaa tutustua tarkasti salo.fi/talviloma sivuun.

Nuorisotilat avoinna ja talvilomaviikon perinteiset retket

Nuorisotilat kylillä ja keskustassa ovat avoinna. Ajankohtaiset aukioloajat sekä muutokset sivulla salo.fi/talviloma ja nuorisotilojen omilla somekanavilla.

Nuorten keskus Steissin nuorisotila on avoinna normaalein aukioloajoin talvilomaviikolla. Jokaiselle päivälle on luvassa myös erityisohjelmaa. Ikäraja koko viikon aukioloihin on 10-17-v. Viikon aikana luvassa on mm. Steissisuunnistusta, Pelihullun Pakohuone, RC-autokisa, Mario Kart -kisa, rallipeliturnaus sekä tietysti perinteiset biljardi- ja pingisturnaukset. Lisäksi päivittäin onnenpyörä ja koko viikon ajan arvonta, josta makoisa palkinto luvassa! Skeittihalli Tunneli on avoinna poikkeuksellisin aukioloajoin.

Nuorisopalvelut järjestää kolme retkeä: laskettelureissun Himokselle, retket Lempäälän Ideaparkiin ja Urjalan makeistukkuun sekä Fazerin vierailukeskukseen ja Lohjan Tytyrin elämyskaivokseen. Retkiin on ennakkoilmoittautuminen ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Nuorisopalveluiden talviloman ohjelmatiedot sekä tiedot mahdollisista muutoksista löydät myös Instagramissa tileillä @nuortenkeskus_steissi, @skeittihallitunneli sekä @nuortensalo.

Tapahtumia Vuohensaaressa ja Melassuolla

Talven taikaa Vuohensaaressa -tapahtuma järjestetään koko perheelle tiistaina klo 11-15. Talven Taikaa -tapahtumassa on luvassa jokaiselle jotakin mieluista aktiviteettia, muun muassa Salon Urheilukalastajien pilkkipiste, Maisa-Liisan mysteerirata, lumihippaa, harjapalloa, lumitaiteilua, lumikenkäilyä, pulkkailua ja kisailuja. Tapahtumassa on mahdollista kokeilla lumiskuutteja ja pakkassäässä villasukkakävelyä (omat villasukat mukaan). Alustavasti paikalla on myös mäkihypyn lajiesittelyä. Tapahtuman infopiste on Vuohensaaren grillikatoksen vieressä. Taianomaisen talvipäivän kruunaa tietenkin hyvä ruoka, paikalla onkin nuorisopalveluiden Metka-kahvilan puffetti ja nuotiopaikalla on mahdollisuus grillailla omia makkaroita ja muita eväsherkkuja. Tervetuloa koko perheen voimin viihtymään Vuohensaareen! Ohjelma tarkentuu säätilanteen mukaan ja muutokset ovat mahdollisia.

Toimintatorstai Perniön Melassuolla koko perheelle klo 11-15 niin ulkona kuin sisällä. Sisällä liikuntahallissa on tarjolla rentoa menoa nuorisopalveluiden pop-up –nuokkarilla. Kestosuosikki bingo pistää pallot pyörimään klo 12 ja klo 14. Lisäksi tapahtumakävijät pääsevät muun muassa selvittämään mysteeritehtävää, osallistumaan kädentaitopajaan sekä pelaamaan valopeliä ja lumiukkopeliä. Talvitarina-maalauspajassa osallistujat pääsevät mukaan luomaan talvista maisemaa käyttämällä joko valmiita muotteja tai maalaamalla tai piirtämällä vapaasti. Sisätiloissa on tarjolla myös koko perheen yhteisiä liikunnallisia omatoimipisteitä palloilun ja temppuratojen merkeissä. Ulkoilmaelämyksiä taas tarjoaa monet hauskat talviset liikuntamuodot kuten kanistericurling, jääleikit, suksipelailut, lumikenkäily ja villasukkakävely. Mukaan pitää varata omat villasukat, luistimet, kypärä ja sukset. Lumikenkiä on paikalla lainattavissa

Nuotiopaikalla luistelukentän läheisyydessä voi paistaa omia makkaroita. Sisällä liikuntahallissa herkkuja tarjoilee Perniön Urheilijoiden puffetti. Tervetuloa viettämään toiminnallinen torstai Melassuolle! Ohjelma tarkentuu ulkona olevien toimintapisteiden osalta säätilanteen mukaan, joten muutokset ovat mahdollisia.

Hauskaa jäällä ja vedessä

Uimahallin perinteinen vesidisco aloittaa vauhdikkaasti talvilomaviikon maanantaina klo 19-20.30. Uimahallissa on tarjolla lisäksi uimahallin sisäänpääsymaksulla vesipeuhuja neljänä päivänä ja lauantaina uimahallissa vesipeuhulaisia viihdyttää lasten ja nuorten toivemusiikki.

Jäähallilla on yleisöluisteluvuoroja joka päivä ja mailavuoroja neljänä eri päivänä. Jäähallin tähtihetkenä loistaa keskiviikkona jäädisco klo 18 alkaen.

Talviloman voi aloittaa osallistumalla kaupungin organisoimaan, jäätävän hauskaan Avantoralli-tapahtumaan, josta lisätietoja sivulla tapahtumat.salo.fi/avantoralli

Taidetta myös itse taiteillen

Pääkirjaston Laurinsalissa järjestetään maanantaina klo 12-15.30 koko perheen miniatyyripaja Käpykolon väkeä, jonka vetävät kirjailija Leena Parkkinen sekä kuvataiteilija Zagros Manuchar. Non-stop -tyyppinen paja on maksuton ja sinne voi piipahtaa paja-aikana vaikka koko perheen voimin tutustumaan Leenan ja Zagroksen viehättävän Käpykolon väkeä -kirjasarjan maailmaan ja askartelemaan miniatyyriesineitä. Paja sopii kaikille noin esikouluikäisestä lähtien. Pajassa tehdyt miniatyyriesineet voi ottaa heti mukaan kotiin tai ne voi jättää Lastenkulttuurin maaliskuun Minimaailmannäyttelyyn lainaksi, jolloin kulttuuripalvelut palauttavat ne näyttelyn jälkeen postitse tekijälleen.

Kansalaisopisto järjestää kädentaitojen kolmen päivän talvilomaleirin (ma-ke) 7-12-vuotiaille. Leirillä mm. huovutetaan, virkataan, kuvioidaan kangasta, ommellaan ja tutustutaan erikoistekniikoihin. Leirille tulee ilmoittautua etukäteen, viimeistään 12.2. Kansalaisopiston nettisivuilla opistopalvelut.fi/salo tai soittamalla toimistoon 02 778 4561.

Salon taidemuseo Veturitallissa järjestetään tiistaina ja keskiviikkona askartelutyöpaja, jossa valmistetaan rakennuksia kierrätyskartonkipakkauksista ja koristellaan erilaisin askartelumateriaalein. Työpajat 20.–21.2. klo 11-14. Voit piipahtaa oman aikataulun mukaan, erillistä ilmoittautumista ei tarvita. Museolla myös yleisöopastus kevään näyttelyihin su 25.2. klo 14.

Lisätietoja

(sähköposti etunimi.sukunimi@salo.fi, poikkeuksena laura.poikonen2@salo.fi):

Talvilomalla tapahtuu – tapahtumakokonaisuudesta
• Terhi Sinnelä p. 02 778 4717
• Sini Lundgrén p. 02 778 4983

Palvelualakohtaiset tiedot
• Liikuntapalvelut Laura Poikonen p. 02 778 4706
• Nuorisopalvelut Maisa Heinonen p. 02 778 4664
• Taidemuseo Veturitalli Oskari Pekonen p. 02 778 4892
• Pääkirjasto Iina Kaustinen p. 02 778 4958
• Kansalaisopisto Liisi Huotari p. 02 778 4567