Hyppää sisältöön
Tiedote

Tänäkin vuonna vappua juhlitaan lähipiirissä tai etänä – Salon kaupunki muistuttaa kokoontumisrajoituksista

Julkaistu 29.4.2021 12:59

Vaikka Salon koronatilanne on hieman kohentunut, on edelleen erittäin tärkeää noudattaa kaikkia koronasuosituksia ja voimassa olevia kokoontumisrajoituksia.

Voimassa oleva Lounais-Suomen aluehallintoviraston kokoontumisrajoitus koskee myös ulkona järjestettäviä yleisötilaisuuksia. Tällä hetkellä Varsinais-Suomessa ovat sallittuja korkeintaan kuuden (6) henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset edellyttäen, että niiden terveysturvallisuus voidaan varmistaa. Rajoitus on voimassa 14.5. asti.

– Etenkin nuorten vapaa-ajan kokoontumiset esimerkiksi mökeillä ovat selkeä riski varsinkin nyt tulevana vappuviikonloppuna. Tälläkin hetkellä työn alla on yksi tällainen tapaus, josta on jo tiedossa useampi tartunta, muistuttaa tartuntatautilääkäri Kaisa Ellä.
– Jokaisen, niin nuoren kuin aikuisenkin, on hyvä miettiä, että ovatko yhdet vappubileet oman tai jonkun läheisen vakavan sairastumisen tai kahden viikon mittaisen karanteenin arvoisia. Nyt pitää vielä kaikkien jaksaa, jotta meillä olisi sitten jo hieman vapaampi kesä, jatkaa Ellä.

Salon kaupunki juhlistaa vappua viime vuoden tapaan virtuaalisesti. Seppä Laurin lakitusta voi seurata livestriimin välityksellä Salon kaupungin YouTube-kanavalla 30.4.2021 klo 18 alkaen. Ohjelmassa on muun muassa Leticia-kuoron musiikkia, vuoden 2021 Salon Seppä Tarja Hiltusen vappupuhe sekä Seppä Laurin lakitus, jonka suorittaa tuore Suomen mestari LP Viestistä. Lisätietoja tapahtumasta.