Hyppää sisältöön
Tiedote

Tapaamisten järjestäminen ympärivuorokautisen hoidon yksiköissä vierailukiellon aikana (7.7.)

Julkaistu 17.9.2020

Koronavirustilanteen vuoksi vierailut järjestetään edelleen ensisijaisesti ulkona tai yksikön sisätiloissa, jotka ovat ennalta määriteltyjä, erillisiä ja suojattuja. Vierailija voi myös halutessaan lähteä ulkoilemaan läheisensä kanssa ja työntää pyörätuolia. Vain siinä tapauksessa, että vierailua ei pystytä järjestämään ulkona tai ennalta määritellyssä sisätilassa, toteutetaan vierailu esimerkiksi osaston parvekkeella tai asukkaan omassa huoneessa.

Sujuvien ja turvallisten tapaamisten järjestämiseksi pyydämme noudattamaan seuraavia ohjeita:

  • Tapaamiseen voi osallistua kerralla enintään kaksi vierailijaa.
  • Yksiköiden henkilöstöresurssit ovat rajalliset ja siksi tapaamisaika ja sen kesto pitää aina sopia yksiköiden kanssa etukäteen puhelimitse. Tapaamisia järjestetään päivittäin tietty määrä ja tasapuolisuutta noudattaen. Kerralla voi sopia vain yhden tapaamisajan.
  • Vierailijoiden pitää käyttää lisäsuojana kertakäyttöistä kirurgista suu-nenäsuojusta tai pestävää kankaista kasvomaskia tai esimerkiksi huivia suun ja nenän edessä.
  • Tapaaminen onnistuu vain, jos kummallakaan tapaamisen osapuolista ei ole hengitystieinfektioiden oireita.
  • Erityistilanteissa, esimerkiksi asiakkaan ollessa saattohoidossa, omaisia pyydetään ottamaan yhteyttä puhelimitse hoitavaan yksikköön tapaamisten järjestämiseksi asukkaan huoneessa.
  • Halutessasi keskustella omaisesi/läheisesi tai henkilökunnan kanssa, ota yhteyttä yksikköön.

Lisätiedot: Vanhuspalveluiden johtaja Salla Lindegren, salla.​lindegren​@​salo.​fi​