Hyppää sisältöön
Tiedote

Tehostekoronarokotuksia hyvin saatavilla ikäihmisille ja riskiryhmään kuuluville Varsinais-Suomessa

Julkaistu 8.11.2022 14:56

Koronan ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa on jatkanut kasvuaan ja se on nyt 432 sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajalta. Myös sairaalakuormitus on edelleen kohonnut.

Tiistaiaamuna 8.11.2022 Tyksin sairaaloissa oli hoidossa 36 koronapositiivista potilasta, joista 24 oli hoidossa koronavirusinfektion vuoksi, 12:lla ensisijaisesti muusta syystä hoidossa olevalla potilaalla koronavirus oli todettu lisälöydöksenä.

Perusterveydenhuollon vuodeosastoilla, eli Varsinais-Suomen terveyskeskuksissa, oli tiistaiaamuna 8.11. yhteensä 60 koronapotilasta. Näistä 45 koronan vuoksi, 15:llä korona on lisälöydös.

– Tilanne ei ole hyvä, eikä se ole pelkästään koronan syy, sillä koko terveydenhuollon kuormittuminen on hankala ongelma. Koronaepidemian kääntöpistettä parempaan ei ole vielä lähiaikoina näkyvissä, Tyksin infektiolääkäri Harri Marttila sanoo.

– Pärjäisimme muuten kohtalaisesti, mutta koska henkilöstöpula on niin suuri, tilanne on hyvin vaikea, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin vt. johtaja Mikko Pietilä sanoo.

Rokote suojaa vakavalta taudilta

Kaikissa Varsinais-Suomen kunnissa tehosterokotetta on hyvin saatavilla. Influenssarokotetta otetaan samaan aikaan aktiivisesti ja sen osalta joissakin kunnissa voi olla ruuhkaa.

Koronarokote suojaa yhä vakavalta taudilta, erityisesti iäkkäitä ja riskiryhmiin kuuluvia.

Koronakoordinaatioryhmä ei tehnyt muutoksia voimassa oleviin suosituksiin.

Seuraava kokous on 13.12.2022, ellei tarvetta kokoukselle synny aikaisemmin.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän tiedote 8.11.2022