Hyppää sisältöön
Tiedote

Tervetuloa Meritalon museon puutarhaseikkailulle!

Julkaistu 31.5.2024 15:17

Meritalon museon puutarhaseikkailun kartta ja vihko kukkivien mansikoiden keskellä

Kuka kumma kulkee lehtikasassa?
Ketkä surisevat ruusupensaassa?
Entä kuka kiipeilee vanhan tammen oksilla?

Vehreiden puutarhojen kasvien kätköissä liikkuu monen monta erilaista vipeltäjää. Lähde mukaan kiertämään museopuutarhaa ja etsimään mitä kaikkea sieltä voikaan tulla vastaan!

Meritalon museoon on suunniteltu kesäksi 2024 lapsille uusi iloinen seikkailu, joka houkuttelee pikkuväkeä tutkimaan vanhan ajan puutarhaa ja selvittämään mitä kaikkia eläimiä sen kätköissä asustelee. Museolta saat käteesi kartan, jonka kanssa seikkailu voi alkaa. Jokaiselta karttaan merkityiltä kymmeneltä pisteeltä löytyy graafikko Anni Pöyhtärin ihastuttava eläinhahmo. Mukana kulkevassa riemukkaan värikkäässä vihossa kerrotaan eläimistä ja siitä mitä ne puutarhassa puuhaavat. Samalla vihosta saa vinkkejä, miten luonnon eläinten elinoloja voi parantaa myös omassa kotiympäristössä.

Meritalon museon puutarhaseikkailu on kaikkien lasten ja lastenmielisten ilona heti museon auetessa kesäkauteen keskiviikkona 5.6.

Kierrokseen kuuluvan kartan ja tietovihon saa museosta aukioloaikoina, minkä lisäksi seikkailun materiaalit löytyvät jatkossa myös Salon historiallisen museon kotisivuilta. Puutarhaseikkailun jälkeen eläinten tarinoihin voi palata halutessaan vielä moneen kertaan – vaikka iltasatuna tai omalla pihamaalla ulkoillessa.

Meritalon museo on avoinna kesällä:
5.6.-25.8.2024
ke-su 11-17