Hyppää sisältöön
Tiedote

Tervetuloa terveenä Salon Syysmarkkinoille

Julkaistu 28.9.2021 11:22

Salon Syysmarkkinat valtaa Salon torin ja sen ympäristön jälleen välivuoden jälkeen. Markkinat on avoinna torstaina ja perjantaina klo 7 – 20 ja lauantaina klo 7 – 16.

Vilkkaimmista ajoista väljempiin

Kaupunginpuutarhuri Matti Nikander haluaa muistuttaa kaikkia koronaturvallisuudesta. ”Vilkkaimpia aikoja on perinteisesti olleet perjantai-illat sekä lauantaina keskipäivä, joten jos on mahdollisuus tulla muina ajankohtina niin välttää pahimmat ruuhkat ja jonotusajat ovat lyhyemmät.”

Markkinoille tulijoiden on tärkeää muistaa että markkinoille ei pidä tulla, jos on pieniäkin koronavirus- tai muun hengitystieinfektion oireita. Tapahtumassa on vahva maskisuositus, koska alueelle saattaa muodostua paikoin ruuhkautumista. Lähikontakteja tulee välttää mahdollisuuksien mukaan ja pyrittävä pitämään turvavälit. Tapahtumaan saapuville suositellaan myös koronavilkkusovelluksen lataamista älypuhelimeen mahdollisten altistuksien ja tartuntaketjujen selvittämisen helpottamiseksi.

Markkina-alueella on kylttejä, joissa muistutetaan lähikontaktien välttämisestä, maskisuosituksesta ja muista hygieniaohjeista. Alue on laaja, joten seurueiden ja yksittäisten markkinavieraiden välisiä turvavälejä on mahdollista noudattaa, mutta ajoittaista ja paikoittaista ruuhkautumista ja jonoutumista voi syntyä. Tällaisissa tilanteissa alueella liikkuvat järjestyksenvalvojat pyrkivät puuttumaan asiaan esimerkiksi huomauttamalla turvaväleistä. Kaikilla tapahtumaan saapuvilla kauppiailla on myyntipisteillään käsihuuhteet.

Nuorten työpajatoiminta esittäytyy kontissa

Kaupungin kontissa esittäytyy Salon nuorten työpajatoiminta. ”Voit tukea nuorisotyötä ostamalla tuotteita ja tutustua toimintaan. Pisteellä on myös arvonta, jonka palkintoina Metka-kahvilan ja Metka-puodin tuotteita, ” vinkkaa nuorisopalvelupäällikkö Johanna Paananen. Kaupungin kontti sijaitsee tutulla paikallaan ympyräparkin sekä Horninpuiston kulmauksessa.

Lisätietoja:
Kaupunginpuutarhuri Matti Nikander
044 778 5327 matti.nikander@salo.fi