Hyppää sisältöön
Tiedote

THL suosittelee koronarokotteen tehostamista ikääntyneille ja riskiryhmille

Julkaistu 2.9.2022 11:17

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee syksyn aikana koronarokotteen tehostamista yli 65-vuotiaille, riskiryhmiin kuuluville yli 18-vuotiaille sekä voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille. Tehosterokotetta suositellaan kohderyhmille riippumatta aiempien rokotteiden määrästä.

THL:n tiedotteen (1.9.2022) mukaan koronarokotteen tehostamista suositellaan liitettäväksi influenssarokotusten yhteyteen eli erillistä tarvetta hakeutua rokotukselle esimerkiksi syyskuun aikana ei ole. Influenssarokotusten tarkka ajankohta ei ole vielä tiedossa.

Tehosterokote voidaan antaa, kun aiemmasta rokotteesta tai sairastetusta taudista on kulunut kolme (3) kuukautta. Kohderyhmän lisäksi tehosterokote voidaan antaa yksilöllisen harkinnan ja riskiarvion mukaan myös muille 18 vuotta täyttäneille. Arvion tekee rokottava yksikkö.

Tehoste annetaan sillä hetkellä käytössä olevalla koronarokotteella. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, milloin Suomessa saadaan käyttöön uusia, varianttiräätälöityjä rokotteita.

THL:n aikaisemmat suositukset koronarokotteista, tehosteiden määristä ja kohderyhmistä pysyvät muuten ennallaan. Salossa koronarokotuksia annetaan Saktan koronarokotuspisteellä maanantaista torstaihin. Rokotteen voi hakea ilman ajanvarausta Saktan rokotuspisteestä.

Saktan rokotuspiste (Karjalankatu 2-6) on avoinna:

  • ma klo 10-19
  • ti klo 8-15.30
  • ke klo 8-15.30
  • to klo 8-15.30

Koronarokotukseen voi varata ajan sähköisesti osoitteessa salo.terveytesi.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 02 772 3605. Puhelinajavaraus on avoinna heinäkuussa ma-ti klo 8-14 ja elokuusta alkaen ma-to klo 8-14. Ajanvaraus toimii takaisinsoittojärjestelmällä.