Hyppää sisältöön
Tiedote

Traficom rajoittaa julkisen liikenteen matkustajamääriä

Julkaistu 26.3.2021 10:37

Varsinais-Suomen vakavasta koronatilanteesta johtuen Liikenne- ja viestintävirasto Traficom rajoittaa 23.3.2021 julkaistulla päätöksellään joukkoliikenteen matkustajamäärää puoleen Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Matkustajamäärien rajoitukset ovat voimassa 25.3 – 23.4.2021 kaikissa yli kymmenen henkilön liikennevälineissä kuitenkin niin, että arkipäivisin vuonna 2008 tai sen jälkeen syntyneet ovat rajoituksien ulkopuolella.

Koronan vaikutuksesta Salon joukkoliikenne Paikun matkustajamäärät ovat jo nyt normaalia pienemmät ja on epätodennäköistä, että matkustajat eivät pääsisi haluamaansa vuoron kyytiin. Suosittelemme kuitenkin varaamaan tavallista enemmän aikaa matkustamiseen ja matkustamaan ruuhka-aikojen ulkopuolella, mikäli se on mahdollista.

Suojautumistoimenpiteet joukkoliikenteessä

Paikku-liikenteessä, koulukuljetuksissa sekä palveluliikenteessä on voimassa vahva kasvomaskisuositus, joka koskee 12 vuotta täyttäneitä. Maskien käyttösuosituksen lisäksi matkustajia kehotetaan huolehtimaan käsihygieniasta, pitämään turvavälit toisiin matkustajiin aina, kun se on mahdollista ja suosimaan maksutapana matkakorttia tai mobiililippua käteisen rahan sijaan. Sairaana ei pidä matkustaa.