Hyppää sisältöön
Tiedote

Tule mukaan Kulttuurikumppaneihin – jäsenhaku uudelle toimikaudelle avoinna

Julkaistu 13.9.2023 12:01

Kulttuurikumppanit (KUKU) on Salon kaupungin ja taide- ja kulttuuriyhdistysten yhteistyöryhmä, joka perustettiin vapaa-ajan lautakunnan päätöksellä vuoden 2019 alussa. KUKU toimii salolaisen taide- ja kulttuurikentän yhteisenä äänenä ja edunvalvojana.

Yhteisen kulttuurikaupungin äärellä

KUKUn kymmenen jäsenyhdistystä valitaan vuosittain äänestyksellä. Etsimme nyt kautensa päättävien yhdistysten tilalle uusia jäseniä toimintakaudelle 2024-2025. Toivomme ehdokkaiden olevan innostuneita ja aktiivisia

  • tuomaan esiin näkemyksiä ja uusia toimintatapoja,
  • edistämään avointa keskustelua ja yhteistyötä sekä
  • ajamaan salolaisen taide- ja kulttuurikentän yhteistä etua

KUKUn toiminta tarjoaa mahdollisuuden olla mukana edistämässä kulttuurin yhteisiä asioita, kehittää kaupungin sekä yhdistysten ja muiden toimijoiden välistä yhteistyötä, luoda uusia verkostoja sekä tutustua toimintaan ja kohteisiin eri puolilla Saloa.

Ehdokkaaksi voi ilmoittautua 6.11.2023 klo 16 mennessä. Sähköinen äänestys on avoinna 13.-22.11.2023 Kulttuurikumppaneiden verkkosivuilla (salo.fi/kulttuurikumppanit). Uusi kokoonpano julkistetaan Kulttuurifoorumissa 23.11.2023.

Ilmoittaudu ehdokkaaksi tästä!

Yhteinen ääni kuuluu kauemmas

KUKUn toimintaa ohjaavat avoimuuden ja läpinäkyvyyden periaatteet. Mukana olevat jäsenyhdistykset vaikuttavat toiminnan vuosittaisiin painopisteisiin omien mielenkiinnon kohteidensa mukaisesti.

Ideoita, parannusehdotuksia ja aloitteita ajankohtaisiin aiheisiin

Viime vuosina KUKU on ajanut mm. kulttuurin rahoitus- resurssien ja tilaolosuhteiden kehittämistä sekä yleisesti taiteen ja kulttuurin näkyvyyttä. Olemme

  • esittäneet parannuksia kulttuuriavustusten haku- ja käsittelyaikatauluun,
  • jättäneet lausunnon kaupungin strategialuonnokseen ja osallistuneet kulttuuriohjelman tekemiseen,
  • tuoneet esiin taide- ja kulttuurikentän tilahaasteet ja
  • pohtineet yhteiskunnallisia aiheita kuten yksinäisyys sekä sitä, miten kulttuuri voi edistää hyvinvointia.

Vakiintuneita toimintatapoja ympäri vuoden

KUKU kokoontuu säännöllisesti, noin 7-10 kertaa vuodessa eri puolilla Saloa. Lisäksi järjestämme avoimia verkostoitumis- ja keskustelutilaisuuksia kuten Kulttuurifoorumi ja kiertävät kulttuurikahvit.

KUKU osallistuu myös kaupungin kulttuuripalkintoehdokkaiden valintaan sekä myöntää Salon Seppä -tunnustuksen vuosittain taholle, joka on edistänyt salolaista kulttuurielämää. Teemme myös yhteistyötä muiden vaikuttamiselimien kanssa kuten liikunnan Seuraparlamentti kanssa.

Lisäksi työskentelyyn liittyvät muut vaikuttavuutta, avoimuutta ja näkyvyyttä lisäävät toimenpiteet ml. aloitteet, lausunnot, ohjelmatyö, kyselyt ja kartoitukset aina tarpeen mukaisesti.