Hyppää sisältöön
Tiedote

Työllisyyden kuntakokeilussa iloitaan kasvokkaisista tapaamisista ja tapahtumista

Julkaistu 29.9.2021 08:36

Työllisyyden kuntakokeilu on ollut käynnissä Salossa, Marttilassa ja Koskella maaliskuusta alkaen. Tällöin kokeilun asiakkaaksi siirtyi TE-palveluista 2840 henkilöä. Kuntakokeilussa asiakkaina ovat Kelan työttömyysetuutta saavat, kaikki alle 30-vuotiaat työnhakijat sekä maahanmuuttajat ja vieraskieliset, jotka ovat joko työttömänä tai työvoimapalveluissa. Nyt syyskuussa Salon työllisyyden kuntakokeilun asiakasmäärä on noin 2700 henkilöä. Lomautusten vähentyminen ja yleinen taloustilanteen paraneminen on näkynyt työnhakijoiden määrässä myös kuntakokeilussa.

Kuntakokeilussa pyritään lisäämään henkilökohtaista kasvokkain tapahtuvaa asiakaspalvelua, mikä on ollut haastavaa koronatilanteesta johtuen. Kokeilun alkuvaiheessa asiakkaita onkin palveltu paljon myös puhelimitse.

– Kuntakokeilussa jokaisella työnhakijalla on oma omavalmentaja, jota nyt koronarajoitusten hellittäessä pääsee tapaamaan myös kasvokkain. Monet työnhakijat kokevat, että pitkän korona-ajan jälkeen henkilökohtainen asiointi on antoisampaa, toteaa kokeilun koordinaattori Salla Seppälä.

Vaikka kokeilun alkuvaiheessa asiakastapaamisia rajoitettiin, on kuntakokeilun päivystyspalvelut olleet avoinna normaalisti koko kokeilun ajan. Kuntakokeilun omavalmentajat päivystävät arkisin Voimalan tiloissa osoitteessa Vilhonkatu 2. Asiointipisteiden ajantasaiset aukioloajat näet osoitteessa salo.fi/kuntakokeilu. Voimalasta saat ilman ajanvarausta apua lisäksi työ- ja koulutushakemusten tekemiseen sekä sähköiseen asiointiin.

Työnhaun syysmarkkinat 30. syyskuuta

Myös erilaiset työllistymiseen ja hyvinvointiin liittyvät tapahtumat ja infot ovat käynnistyneet alkusyksyn aikana. Salon työllisyyspalvelut järjestää kaikille avoimen Työnhaun syysmarkkinat Voimalassa 30. syyskuuta klo 12-13. Tapahtumassa työnhaun valmennuspalvelut ja työnhakijoille suunnatut hankkeet esittelevät toimintaansa. Mukana markkinoilla on myös rekrytoivia henkilöstöpalveluyrityksiä. Tervetuloa tutustumaan!

Kaikki Salon työllisyyspalveluiden tulevat tapahtumat näet osoitteessa salo.fi/tyollisyyspalvelut.

Lisätiedot:
Salla Seppälä, kuntakokeilun koordinaattori
050 4398446, salla.seppala@salo.fi