Hyppää sisältöön
Tiedote

Työryhmä esittää yksimielisesti Anna-Kristiina Korhosta Salon kaupunginjohtajaksi

Julkaistu 21.4.2022 10:13

Salon kaupunginjohtajan tehtävään saatiin määräaikaan mennessä seitsemän hakemusta ja yksi suostumus. Salon kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva työryhmä haastatteli eilen (20.4.) hakijoista neljä:

Mikael Collan, ylijohtaja, Valtion taloudellinen tutkimuskeskus, kauppatieteiden tohtori
Anna-Kristiina Korhonen, vt. kaupunginjohtaja, Salon kaupunki, kauppatieteiden maisteri
Antti Kuusela, yhteistyöjohtaja ja liikelaitoksen johtaja, Keravan kaupunki, valtiotieteen maisteri
Riikka Riihimäki, toimitusjohtaja, Forssan Yrityskehitys Oy, hallintotieteiden maisteri, erikoisjuristi

Haastattelujen jälkeen työryhmä päätti yksimielisesti, että soveltuvuustestauksia ei tehdä ja kaupunginhallitukselle tullaan esittämään Anna-Kristiina Korhosen valintaa kaupunginjohtajaksi.

Työryhmän puheenjohtaja, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saku Nikkanen toteaa, että työryhmä näki Korhosen vastaavan parhaiten hakuprofiilissa edellytettyä osaamista ja kokemusta sekä näytön kaupunginjohtajana toimimisesta olevan niin vahvan, että on mahdollista esittää häntä valittavaksi kaupunginjohtajaksi ilman alkuperäisessä aikataulussa olleita tilaisuuksia ja testauksia.

Tähän liittyen työryhmä päätti, että kaupunginvaltuuston kyselytunti maanantailta 2.5. peruutetaan ja kuntalaisten mahdollisesti tuohon tilaisuuteen lähettämiin kysymyksiin vastataan erikseen.

Kaupunginjohtajan valinta etenee kaupunginhallituksen käsittelyyn 9.5. ja edelleen kaupunginvaltuuston päätettäväksi 16.5.2022.

Lisätietoja:
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saku Nikkanen
044 530 8326, saku.nikkanen@salo.fi