Hyppää sisältöön
Tiedote

Uusia koronarokotusaikoja avattu, Salossa aloitetaan 5–11-vuotiaiden riskiryhmään kuuluvien rokottaminen 3.1.2022

Julkaistu 16.12.2021 13:20, Päivitetty 17.12.2021 10:43

Aiemmin tällä viikolla tiedotettu (13.12.) puhelinajanvarausten ruuhka on saatu purettua ja uusia koronarokotusaikoja on avattu tästä päivästä (16.12.) lukien. Uusia rokotusaikoja on varattavissa ensimmäiseen, toiseen ja kolmanteen koronarokotukseen. Kolmanteen koronarokotukseen voivat varata ajan riskiryhmään kuuluvat sekä 55-vuotta täyttäneet. Kolmannen rokotuksen uusien ryhmien avautumisista tiedotetaan erikseen.

Koronarokotusta varten varataan aika ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa salo.terveytesi.fi. Jos sähköistä ajanvarausta ei ole mahdollista käyttää, ajan voi varata myös puhelimitse numerosta 02 772 3605. Ajanvaraus on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-14. Ajanvaraus toimii takaisinsoittojärjestelmällä.

Sähköisessä ajanvarauksessa voi varata, siirtää ja peruuttaa varattuja aikoja. Kolmas koronarokote vaatii ajanvarauksen. Aikaa ei ole mahdollista varata Saktan (Karjalankatu 2–6) koronarokotuspisteellä.

Kaupunki muistuttaa, että varatulle ajalle voi tulla korkeintaan 15 minuuttia etukäteen, jotta odotustilat eivät ruuhkaudu.

Salo aloittaa 5–11-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien lasten koronarokotukset tammikuussa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tiedotti keskiviikkona 15.12.2021 5–11-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien lasten koronarokotuksista. THL:n tiedotteessa olevan ohjeistuksen mukaan seuraavat tekijät voivat lisätä lapsen riskiä saada vakava koronavirusinfektion aiheuttama tauti:

 • elinsiirto tai kantasolusiirto
 • voimakas immunosuppressiivinen hoito tai voimakas immuunivajaustila
 • krooniset keuhkosairaudet
 • osa lasten sydänsairauksista
 • krooninen munuaissairaus
 • vaikea krooninen maksasairaus
 • ylipaino, ISO-BMI vähintään 30
 • lastenneurologiset potilaat, joilla on hengitysvaje ja/tai lisääntynyt infektioherkkyys
 • Downin oireyhtymä
 • tyypin 1 ja 2 diabetes
 • säännöllistä lääkitystä vaatima astma

Rokotusta suositellaan näihin ryhmiin kuuluville 5–11-vuotiaille lapsille, koska nämä sairaudet voivat lisätä vaikean koronataudin riskiä tai koronainfektio voi toisaalta pahentaa perussairauden oireita.

Suurin osa yllä mainituista sairauksista on erittäin harvinaisia, ja lapsi on tällöin erikoissairaanhoidon seurannassa.

Ottamalla rokotuksen lapsi voi suojata sekä itseään että lähipiiriään koronavirustaudilta ja etenkin sen vakavalta muodolta.

Vaikka lapset harvoin sairastuvat vakavaan koronatautiin, sairaalahoitoa vaativa taudinkuva, oireiden pitkittyminen tai jälkitaudit ovat myös lapsilla mahdollisia.

Salossa aloitetaan 5–11-vuotiaiden edellä mainittuihin riskiryhmiin kuuluvien lasten rokotukset 3.1.2022. Ajanvaraus avataan 17.12.2021. Rokotusaika varataan ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa salo.terveytesi.fi. Ajanvarauksen lisätietokenttään tulee merkitä rokotteeseen oikeuttava riskitekijä.

Jos sähköistä ajanvarausta ei ole mahdollista käyttää, ajan voi varata myös puhelimitse numerosta 02 772 3605. Ajanvaraus on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-14. Ajanvaraus toimii takaisinsoittojärjestelmällä.

5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

Jos lapsi ei ole kykenevä päättämään hoidostaan itse, rokotuspäätökseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedote 15.12.2021

Lisätietoja koronarokotuksista Salossa