Hyppää sisältöön
Tiedote

Uusien koronarajoitusten vaikutus Salon kaupungin toimintaan

Julkaistu 21.12.2021 10:40, Päivitetty 21.12.2021 11:46

Lounais-Suomen aluehallintovirasto teki eilen (20.12.) kaksi Varsinais-Suomea koskevaa koronarajoituspäätöstä, jotka ovat voimassa 22.-31.12.2021.

Toinen päätös kieltää sisätiloissa ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ja sulkee asiakas- ja yleisötilat tanssi-, kuoro- ja harrastajateatteritilojen sekä kauppakeskusten yleisten tilojen osalta. Toisella päätöksellä aluehallintovirasto jatkaa muille yleisille tiloille asettamiaan terveysturvallisuusvaatimuksia.

Aluehallintoviraston päätökset eivät tuo muutoksia Salon kaupungin omaan toimintaan loppuvuoden aikana, vaan kaupungin avoinna olevissa palveluissa noudatetaan jo aikaisemmin annettuja koronaohjeistuksia terveysturvallisuuden suhteen. Uimahallia ja liikuntatiloja ei suljeta, ja niissä ovat voimassa 10.12 annetut ohjeet ja rajoitukset 31.12. asti. Lisäksi uimahallin asiakasmäärää rajataan ja pukukaapeista käytössä on vain puolet.

Kaupungin hallinnoimissa tiloissa tapahtumia ja toimintaa järjestävät tahot tiedottavat muutoksista omien viestintäkanaviensa kautta.

Aluehallintoviranomaisen päätösten lisäksi antoi Varsinais-Suomen alueellinen koronakoordinaatioryhmä eilen (20.12.) seuraavat koronasuositukset:

– Kasvomaskien käyttö kouluissa ensimmäisestä luokasta alkaen
– Pidättäytyminen kuoro- ja yhteislaulusta joulunajan juhlissa tai tapahtumissa
– Koronakotitestin tekeminen ennen vierailua sosiaali- ja terveysalan palveluyksiköihin, jotta oireettomatkaan eivät levittäisi virusta
– Koronarokotusten edistäminen kaikin mahdollisin käytettävissä olevin keinoin huomioiden juuri päivittyneet suositukset rokotteiden annosväleistä

Salon kaupunki tiedotti eilen 1. ja 2. luokkien oppilaiden huoltajia kasvomaskien käyttöönotosta kouluissa. Koronarokotusten edistämiseen liittyvistä toimenpiteistä tiedotetaan erikseen.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston tiedote 20.12.2021
Varsinais-Suomen alueellisen koronakoordinaatioryhmän tiedote 20.12.2021