Hyppää sisältöön
Tiedote

Valot, kamera, käy – salolaiset valkokankaalle!

Julkaistu 16.12.2020 12:05

Oletko aina haaveillut näkeväsi kasvosi valkokankaalla tai TV:ssä? Tai oletko kiinnostunut näkemään, miten elokuvaa oikein tehdään? Väyliä on monia, mutta kaikkein helpoin tie on ryhtyä elokuva-avustajaksi – ja elokuva-avustajaksi voi alkaa ihan kuka vain.

Elokuva-avustajia nähdään monenlaisissa pienissä rooleissa ja joukkokohtauksissa elokuvissa ja televisiosarjoissa. Avustajat auttavat luomaan uskottavan, elävän maailman elokuviin. Hyvät avustajat ovat ensiarvoisen tärkeitä onnistuneen kohtauksen rakentamisessa. Avustaja voi olla kuka vain, joka on innokas ja valmis heittäytymään: avustajilta ei vaadita aiempaa esiintymiskokemusta, ja tarvetta on kaikenikäisille ja -näköisille avustajille. Ja jos sinulla on jokin erityistaito, voit mahdollisesti päästä sitäkin esittelemään.

Länsi-Suomen elokuvakomissio ylläpitää avustajarekisteriä, jota Turun seudulla ja Salossa kuvaavat tuotannot käyttävät avustajien löytämiseen. Avustajia etsitään rekisterin kautta useimpiin Turun seudulla ja Salossa kuvattaviin pitkiin elokuviin ja tv-sarjoihin, jonka lisäksi avustajarekisteristä voi löytää tiensä muun muassa mainoksiin ja musiikkivideoille.

Länsi-Suomen elokuvakomissio on järjestänyt Salossa vuosittain elokuva-avustajarekisterikuvaukset, ja tähän mennessä elokuvakomission avustajarekisteriin onkin liittynyt jo yli 200 elokuvia ja esiintymistä rakastavaa salolaista!

Koska turvallisuus tulee ennen kaikkea, avustajarekisterikuvaukset on koronatilanteesta johtuen siirretty ensi vuoden puolelle. Rekisteriin liittymisen kanssa ei kuitenkaan tarvitse odotella, vaan Länsi-Suomen elokuvakomissio tarjoaa mahdollisuuden liittyä heti.

Liity avustajarekisteriin tästä linkistä.

Voit lisätä ilmoittautumisen yhteydessä itsestäsi valitsemasi kuvat. Kuvissa tärkeintä on, että niistä saa todenmukaisen kuvan siitä, miltä näytät. Kun Länsi-Suomen elokuvakomissio järjestää seuraavat avustajakuvaukset Salossa heti koronatilanteen salliessa, voit halutessasi tulla kuvattavaksi, ja elokuvakomissio päivittää uudet kuvat tietoihisi.

Kaikille osapuolille maksuttoman rekisterin käyttö on tehty helpoksi sekä avustajille että tuotannoille. Tuotannot voivat joko etsiä avustajia suoraan rekisteristä, tai Länsi-Suomen elokuvakomissio voi välittää avustajille avoimia casting call -viestejä. Avustajat eivät sitoudu mihinkään pelkästään rekisteriin kuulumalla, vaan tekevät valinnan aina sen mukaan, kiinnostaako tuotanto ja sopivatko kuvaukset omiin aikatauluihin. Rekisterin tiedot eivät ole julkisia, ja avustajat pääsevät koska vain muokkaamaan tai poistamaan tietojaan. Tietoja ei luovuteta muille toimijoille kuin Salossa ja Turun seudulla kuvaaville tuotannoille.

Soita ja kysy avustajana toimimisesta tai rekisteriin liittymisestä:
Ke 16.12. klo 16 – 17 tai pe 18.12. klo 9 – 10
Miia Outinen, Junior Film Commissioner/ Länsi-Suomen elokuvakomissio, 040 588 4239.

Osana elinkeinoyhtiö Turku Science Park Oy:tä toimiva Länsi-Suomen elokuvakomissio toimii yhteistyössä Salon kaupungin kanssa. Länsi-Suomen elokuvakomissio markkinoi Turun seutua ja Saloa kuvauspaikaksi elokuva- ja tv-tuotannoille sekä tarjoaa monipuolisia palveluita alueen av-alan yrityksille, ammattilaisille ja tuotannoille.