Hyppää sisältöön
Tiedote

Varsinais-Suomen aluehallituksen kokouksen päätökset keskiviikkona 23.11.2022

Julkaistu 24.11.2022 08:02

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen hallitus kokoontui 23.11. Aluehallitus päätti, että Varsinais-Suomen hyvinvointialueella otetaan vuonna 2023 käyttöön palvelusetelit seuraaviin palveluihin:

  • Kotihoito
  • Lääkkeiden koneellinen annosjakelu
  • Omaishoidon tuen palveluseteli
  • Siivouspalvelu
  • Ympärivuorokautinen palveluasuminen
  • Yhteisöllinen asuminen

Aluehallitus edellyttää kokouksessa tehtyjen muutosesitysten mukaiseksi lisäksi, että yhteisöllisen asumisen palvelusetelin vaihtoehtoiset toteutusmallit sekä henkilökohtaisen avun palveluseteleitä koskeva selvitys valmistellaan viimeistään 1.3.2023 mennessä.

Palvelusetelien arvot ovat koko hyvinvointialueella yhdenmukaiset ja asiakkaan omavastuut määräytyvät yhdenmukaisin perustein. Asiakkaalla on aina mahdollisuus kieltäytyä palvelusetelistä ja hänet voidaan ohjata hyvinvointialueen omaan palvelutuotantoon tai ostopalveluna järjestettäviin palveluihin. Nykyisissä asiakkuuksissa noudatetaan siirtymäaikoja, jotka vaihtelevat 1.2.-1.12.2023 välillä. Siirtymäajat on esitetty kokouksen esityslistalla (lue lisää).

Kokouksen esityslistalla olleet muut asiat hyväksyttiin esityksen mukaisesti. Aluehallituksen esityslista on kokonaisuudessaan nähtävillä hyvinvointialueen verkkosivupalvelussa. 

Lisäksi aluehallitus keskusteli siitä, että kunnilta hyvinvointialueelle siirtyvissä tiloissa kuntien ja järjestöjen vapaa-ajan ja harrastustoiminta jatkuu vuoden vaihteen jälkeen nykyiseen tapaan.

Aluehallitus kävi myös keskustelua hyvinvointialueen vuoden 2023 talousarviosta ja vuoden 2024-2025 taloussuunnitelmasta. Aluehallitus käsittelee asiaa seuraavassa kokouksessaan. Hallituksen seuraava kokous on 29.11.2022. Kokouksen esityslista julkaistaan em. verkkopalvelussa. Kokousten pöytäkirjat julkaistaan samassa osoitteessa allekirjoittamisen jälkeen.