Hyppää sisältöön
Tiedote

Varsinais-Suomen aluehallituksen kokouksen päätökset perjantaina 1.7.2022

Julkaistu 1.7.2022 13:28, Päivitetty 1.7.2022 13:29

Varsinais-Suomen aluehallitus valitsi kokouksessaan 1.7.2022 hyvinvointialueelle tulosaluejohtajat. Tulosaluejohtajat toimivat hyvinvointialuejohtajan välittömässä alaisuudessa ja johtavat kukin yhtä hyvinvointialueen kuudesta tulosalueesta.

Tulosaluejohtajien virkoihin nimetyt henkilöt (suluissa kuukausipalkka):

  • Ikääntyneiden palvelut, tulosaluejohtaja Eeva-Sirkku Pöyhönen (12 000 e)
  • Pelastuspalvelut, tulosaluejohtaja Mika Kontio (9 500 e)
  • Sote-palvelut, tulosaluejohtaja Mikko Pakarinen (12 000 e)
  • Tyks/sairaalapalvelut, tulosaluejohtaja Petri Virolainen (12 500 e)
  • Järjestämisen palvelut, järjestämisjohtaja Antti Parpo (10 500 e)
  • Konsernipalvelut, konsernipalvelujohtaja Laura Saurama (10 500 e)

Valintaprosessista vastasi aluehallituksen nimeämä valintatoimikunta. Tulosaluejohtajien virat olivat sisäisessä ilmoittautumis-/hakumenettelyssä 16.5.-1.6.2022.

– Erinomaisista kandidaateista saimme hyvän johtajajoukon hyvinvointialueelle. Rekrytointiprosessi oli tiivis ja monipuolinen. Hallitus päätti valinnoista yksimielisesti, sanoi hallituksen puheenjohtaja Sanna Vauranoja.

Virkojen hakijat on luetteloitu hallituksen kokouksen esityslistalla. Esityslista on kokonaisuudessaan nähtävillä osoitteessa: Esityslistahaku (tweb.fi) 

Keskustelu hyvinvointialueen verkkotunnuksesta ja nimilyhenteestä

Aluehallitus keskusteli hyvinvointialueen verkkotunnuksesta ja nimilyhenteestä. Lainsäädännöllisiä esteitä nimilyhenteestä juonnetun verkkotunnuksen käyttöönotolle ei tunnistettu. Asiasta ja käytännön yksityiskohdista on sovittu keskusteltavaksi edelleen sukunimen haltijoiden kanssa.

–  Toivomme että saamme yhteistyössä keskusteltua ratkaisun, joka ei millään tavalla loukkaa sukunimeä tai muita tahoja. Samaan aikaan pyrimme siihen, että pystymme palvelemaan kaikkia kieliä käyttäviä asukkaitamme luontevalla virallisen nimen lyhenteellä, aluehallituksen puheenjohtaja Vauranoja kertoo.

Tarkoituksena on ollut löytää tunnus, joka on helppokäyttöinen ja mielletään hyvinvointialueiden vakiintumassa olevaksi lyhenteeksi. Lähetekeskustelussa pohdittiin käytettäväksi nimilyhennettä, jossa suuraakkosin osoitetaan sanan alkuperä VarHa. Lähetekeskustelussa todettiin lisäksi, että VarHa-tavaramerkille ei haeta rekisteröintiä.

Hyvinvointialueen virallinen nimi kaikissa yhteyksissä on Varsinais-Suomen hyvinvointialue. Hallitus päätti aiemmin 21.6. varha.fi-verkkotunnuksesta ja nimilyhenteestä. Verkko-osoitteena tai sähköpostin loppuosana pitkä, virallisen nimen @varsinaissuomenhyvinvointialue.fi (ja  @egentligafinlandsvälfärdsområde.fi) on ajateltu olevan erityisesti monikielisille asiakkaille hankala ja aiheuttavan epäselvyyksiä digitaalisissa palvelutilanteissa.

Hallituksen seuraava kokous on 9.8.2022, ja kokouksen esityslista julkaistaan em. verkkopalvelussa. Kokousten pöytäkirjat julkaistaan samassa osoitteessa allekirjoittamisen jälkeen.