Hyppää sisältöön
Tiedote

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen avustushaku järjestöille aukeaa 27.10.

Julkaistu 20.10.2022 14:32

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valmisteluorganisaatio on pyytänyt kuntia tiedottamaan kuntien yhteistyöjärjestöjä ja kuntien avustamia järjestöjä avustushaustaan.

Vuoden 2023 avustukset ovat haettavissa 27.10.-11.11.2022 välisenä aikana sähköisellä lomakkeella, joka täytetään hyvinvointialueen verkkosivujen kautta. Linkki sähköiseen lomakkeeseen löytyy haun avauduttua hyvinvointialueen tiedotteesta.

Avustushausta järjestetään hakijoille infotilaisuus torstaina 27.10. klo 17.00 Teamsin välityksellä. Linkki tilaisuuteen löytyy yllämainitusta tiedotteesta.

Salon kaupunki tiedottaa avustushausta suoraan niille järjestöille, joille kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta on myöntänyt avustusta vuoden 2022 aikana sekä omilla verkkosivuillaan ja sosiaalisen median kanavillaan.

Aluehallitus on päättänyt (14.6.2022 § 126) järjestöavustusten perusperiaatteista. Vuoden 2023 avustukset kohdistetaan niille järjestöille, jotka ovat saaneet kunnalta avustusta vuosina 2021 ja/tai 2022. Avustusta voi myös hakea, vaikka koronapandemia olisi rajoittanut järjestön toimintaa niin, että avustusta ei vuosina 2021-2022 ole kunnan toimesta voitu myöntää.

Salossa osa sosiaali- ja terveyslautakunnan myöntämistä avustuksista jää jatkossa kaupungin harkintaan, ja näistä avustusmäärärahoista päätetään vuoden 2023 talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Mikäli järjestölle on epäselvää, tuleeko heidän hakea avustusta hyvinvointialueelta tai kaupungilta, voivat he olla yhteydessä tiedotteessa annettuihin yhteyshenkilöihin, tai tehdä hakemuksen suoraan, mikäli kokevat täyttävänsä avustuksen myöntämiseksi annetut ehdot.

Niiden yhdistysten järjestämien toimintojen ja palvelujen osalta, joita kaupunki on aiemmin avustanut, ja jotka jatkossakin ovat kaupungin palveluja, kuten esimerkiksi nuoriso-, liikunta- ja kulttuuripalvelut, ympäristönsuojelu, kansainvälinen toiminta ja kaupunginhallituksen alainen avustustoiminta, avustuskäytännöt eivät ole muuttumassa eli avustukset haetaan kaupungilta kuten ennenkin.