Hyppää sisältöön
Tiedote

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen nimestä järjestetään yleisökysely: osallistuminen verkossa avoinna 15. kesäkuuta asti

Julkaistu 9.6.2022 11:25, Päivitetty 9.6.2022 11:25

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valmistelu on hyvässä vauhdissa. Osana työtä hyvinvointialueelle halutaan löytää arjen käyttöön ja varsinaissuomalaisten suuhun sopiva nimi.

Verkkokysely on auki viikon ajan 9.-15.6. Linkki kyselyyn.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään lopullisen nimivalinnan tekemisessä. Nimestä päättää Varsinais-Suomen aluehallitus kesän kuluessa. Aluehallitus toivoo, että mahdollisimman moni osallistuu hyvinvointialueemme nimeämiseen.

– Pohdimme, että nimen ideointi yhdessä tuo hyvinvointialuetta tutummaksi meille kaikille. Toivottavasti löydämme nimen, joka viestii palveluistamme, toimii arjessa niin suomeksi kuin ruotsiksi ja olisi myös verkkopalveluissa kätevä käytössä, kertoo aluehallituksen puheenjohtaja Sanna Vauranoja.

Taustaksi:

  • Hyvinvointialueemme virallinen nimi on Varsinais-Suomen hyvinvointialue (ruotsiksi Egentliga Finlands välfärdsområde). Toistaiseksi lisätietoa on Varsinais-Suomen hyvinvointialueen väliaikaisella sivustolla.
  • Hyvinvointialue aloittavat toimintansa 1.1.2023 alkaen, jolloin palveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnilta ja kuntayhtymiltä hyvinvointialueelle.
  • Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksessa (sote-uudistus) tavoitteena on parantaa ihmisten peruspalveluja. Painopistettä siirretään peruspalveluihin ja varhaiseen ongelmien ehkäisyyn.