Hyppää sisältöön
Tiedote

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä arvioi lähiopetuksen tilannetta ensi viikolla

Julkaistu 29.12.2020 18:27

Tänään tiistaina (29.12.) kokoontunut koronakoordinaatioryhmä piti voimassa Varsinais-Suomeen annetut suositukset, jotka jatkuvat 10. tammikuuta saakka. Koordinaatioryhmän mukaan lähiopetuksen tilannetta arvioidaan ensi viikon tiistaina (5.1.), kun ryhmä seuraavan kerran kokoontuu.

Joulun aikana Varsinais-Suomessa todettiin päivittäin noin 15 – 30 uutta koronavirustartuntaa. Koronan ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa kahden viikon ajalta on laskenut, ja on nyt 142 sataatuhatta ihmistä kohden. Viikko sitten (22.12.) vastaava luku oli 182,4.

Alueen korkein ilmaantuvuusluku on edelleen Turussa, (213/100 000). Tosin Turussakin luku on laskenut edellisiltä viikoilta.

– Ohjeistuksiin ei voida vielä ajatella minkäänlaisia höllennyksiä. Ensi täytyy nähdä, kuinka juhlakausi mahdollisesti vaikuttaa epidemiaan. Suuri merkitys on nyt myös sillä, miten maltamme viettää uudenvuoden aaton, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo.

Hän muistuttaa, että tartuntoja tulee yhä enimmäkseen perhe- ja lähipiiristä sekä työpaikoilta. Siksi vuodenvaihteen juhlakin on syytä viettää mahdollisimman pienellä porukalla.

Linkki Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän tiedotteeseen.