Hyppää sisältöön
Tiedote

Varsinais-Suomen koronaryhmä jatkoi suosituksia 24. tammikuuta saakka

Julkaistu 5.1.2021 14:56

Tänään tiistaina (5.1.) kokoontunut Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä jatkoi lähes kaikkia aiempia suosituksiaan 24. tammikuuta saakka. Ainoastaan perusopetuksessa kaikki oppilaat voivat palata lähiopetukseen, mutta lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten suositellaan jatkavan hybridiopetuksessa. Samoin korkeakoulujen suositellaan jatkavan etänä.

Koordinaatiotyöryhmä laajensi myös maskisuositustaan koskemaan hankalien epidemia-alueiden alakouluja mahdollisuuksien mukaan.

Epidemiatilanne Varsinais-Suomessa on parantunut, mutta kehitystä on vaikea ennakoida. Koronan ilmaantuvuus on kahden viikon ajalta laskenut. Joulun jälkeen ilmaantuvuusluku oli 142 sataatuhatta ihmistä kohden, maanantaina 4.1. se oli 96. Maakunta on edelleen leviämisvaiheessa.

Eniten tartuntoja tulee edelleen samassa taloudessa asuvilta ja muulta lähipiiriltä, mutta ulkomaanmatkoilta saatuja tartuntoja on todettu enenevästi. Uudenvuoden vaihteessa esimerkiksi pelkästään Ruotsissa matkustaneilla todettiin kuusi uutta tartuntaa.

Juuri annettuihin suosituksiin liittyen Salon kaupunki käy läpi omat toimintonsa ja tiedottaa tarvittaessa myöhemmin kaupunkikohtaisista toimenpiteistä.

Linkki alueelliseen tiedotteeseen.