Hyppää sisältöön
Tiedote

Varsinais-Suomen sote-palveluiden kehittäminen on koottu uudelle nettisivustolle

Julkaistu 11.3.2021 11:59, Päivitetty 11.3.2021 12:59

Varsinais-Suomen sote-kehittämisen suuret päähankkeet, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallinnointivastuulla oleva Rakenneuudistushanke ja Turun kaupungin hallinnointivastuulla oleva Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelma sekä muu alueellinen kehittäminen esitellään juuri avatuilla nettisivuilla osoitteessa: vssotehankkeet.fi.

Varsinais-Suomessa viedään eteenpäin organisaatioiden yhteistä sote-palveluiden kehittämistä vapaaehtoisella alueellisella valmistelulla. Tavoitteena on vahvistaa yhteistyötä sote-palvelujen tuotannossa laaja-alaisesti.

Uusi sivusto tarjoaa yhteisen alustan aiheeseen liittyvälle viestinnälle. Samalla monitahoinen kokonaisuus pystytään esittelemään yhden otsikon alla.

– Hankkeita ja projekteja on meneillään paljon ja vielä enemmän meillä on soten rakentajatahoja, joten yhteinen ja riippumaton paikka esittelyille tarvittiin, sanoo sote-palveluiden kehittämisen viestintäpäällikkö Susse Määttänen Turun kaupungilta.

Nettisivuilla hankkeet ja työryhmät on esitelty yhden otsikon alla ja sivusto antaa kattavan kuvan soten kehitystyöstä Varsinais-Suomessa. Jatkossa sivustolla julkaistaan ajankohtaisuutisointeja hankkeiden etenemisestä. Aiheita koostetaan myös uutiskirjeeksi, jonka voi tilata sivuilta.

– Pääkohderyhmä viestinnässä ovat tällä hetkellä kunnat, järjestöt, sote-ammattilaiset ja muut kehittäjätahot. Suuri joukko soten tekijöitä ja päättäjiä pitää saada tietoiseksi kehityksen vaiheista ja uusista mahdollisuuksista, joita hankkeet tuovat kunnille.

Yhdessä kohti parempia palveluita

Sosiaali- ja terveysministeriö rahoittaa hankekokonaisuutta, jolla kehittämistä työstetään. Kokonaisuuden päähankkeet, Kokonaisuuden päähankkeet, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallinnoima sote-rakenneuudistuksen alueellista valmistelua tukeva hanke sekä Turun kaupungin hallinnoima Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelma sitovat alleen joukon erilaisia sisällön ja toimintatapojen kehityskohteita. Lisäksi Varsinais-Suomessa on käynnissä monia muita soten kehityshankkeita, joista vastaavat kunnat, sairaanhoitopiiri ja kolmas sektori.
Varsinais-Suomessa sote-palveluiden kehittämistä tehdään kaikkien 27 kunnan, kuntayhtymien, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin, Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen ja järjestöjen yhteistyönä.

Lisätiedot:
Susse Määttänen, viestintäpäällikkö, Varsinais-Suomen sote-palveluiden kehittäminen, susanna.maattanen@turku.fi, 040 665 5052, Turun kaupunki
Heidi Pyhälahti, viestintäpäällikkö, Varsinais-Suomen sote-palveluiden kehittäminen, sote-rakenneuudistus, heidi.pyhalahti@tyks.fi, 050 563 0031, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri
Antti Parpo, muutosjohtaja, antti.parpo@turku.fi, 040 642 8682, Turun kaupunki
Janne Saarinen, hankejohtaja, Sote-rakenneuudistuksen alueellista valmistelua tukeva hanke, janne.tapani.saarinen@tyks.fi, 050 590 1449, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri
Petri Salo, hankejohtaja, Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelma, petri.salo@turku.fi, 040 537 1164, Turun kaupunki