Hyppää sisältöön
Tiedote

Varsinais-Suomen vuoden 2021 museoteko Perniön museolle

Julkaistu 10.12.2021 19:02, Päivitetty 10.12.2021 20:17

Vuoden 2021 Varsinais-Suomen museoteko -tunnustuspalkinto myönnettiin Perniön museolle perusteellisesta ja samalla museon perinteitä kunnioittaen tehdystä museon uudistamisesta. Palkinto ojennettiin Turun linnan Bryggman-salissa perjantaina 10.12.2021 pidetyssä Varsinais-Suomen museokokouksessa ja sen myöntää vuosittain Varsinais-Suomen museot ry.

Uudistustyö on ollut hyvin perusteellinen ja se on kohdistunut sekä rakennukseen että näyttelyyn. Uudistettu perusnäyttely on selkeä ja visuaalinen ja erityisesti Varsinais-Suomen museot ry arvostaa sitä, että uudistus on tehty museon perinteitä kunnioittaen.

Hieno iso sali, jossa on vanhoja huonekaluja ja flyygeli. Juhlapukuun pukeutunut naisnukke seisoo peilin edessä. Seinillä on tauluja.

Perniön museon sali. Kuva: Niclas Warius.

Perniön museo on perustettu vuonna 1930. Perniön museon rakennus suunniteltiin ja rakennettiin poikkeuksellisesti tuolloin nimenomaan museotoimintaa varten. Perniön museon kokoelma on jo varhain aloitetun kartuttamistyön ansiosta kulttuurihistoriallisesti arvokas.

Perniö liitettiin vuonna 2009 Saloon ja suuren kuntaliitoksen lisäksi tämä oli suuri museoliitos: Salon kaupungin museotoimintaan liitettiin lukuisia uusia museoita, Perniön museo mukaan lukien. Perniön museon taustalla toimii Perniön kotiseutuyhdistys yhdessä Salon historiallisen museon kanssa. Myös uudistuksessa on Salon historiallisen museon työntekijöiden kanssa vaikuttanut paikallisia toimijoita.

 

Perniön museo on vuonna 2021 avoinna sunnuntaisin 19.12 asti sekä jälleen 9.1.2022 alkaen.