Hyppää sisältöön
Tiedote

Varsinais-Suomi siirtyi koronaepidemian perustasolle, kokoontumisrajoitukset poistuvat

Julkaistu 16.6.2021 10:07, Päivitetty 31.8.2021 07:57

Varsinais-Suomen hyvän koronatilanteen johdosta päätti Lounais-Suomen aluehallintovirasto eilen poistaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kokoontumisrajoitukset tästä päivästä (16.6) alkaen.

Vaikka Varsinais-Suomessa on nyt siirrytty koronaepidemian perustasolle ovat alueella edelleen voimassa seuraavat määräykset ja suositukset:

  • Tapahtumajärjestäjien on yhä noudatettava tartuntatautilain 58 c pykälän mukaisia hygieniamääräyksiä, jotka ovat voimassa vuoden loppuun.
  • Epidemian aikaan omaksuttuja käytäntöjä koskien käsi- ja hengitystiehygieniaa, etätyötä, sosiaalisia etäisyyksiä ja muiden huomioon ottamista on syytä jatkaa.
  • Kasvomaskin käyttö on edelleen suositeltavaa joukkoliikenteessä sekä julkisissa sisätiloissa, joissa syntyy pidempiaikaisia kontakteja, esimerkiksi kaupoissa ja kirjastoissa.
  • Julkisissa tiloissa suositellaan lähikontaktien välttämistä edelleen.
  • Ulkomaille matkustamista on edelleen syytä harkita tarkkaan, sillä tällä hetkellä kaksi kolmasosaa tartunnoista tulee ulkomailta.
  • Yksityistilaisuuksia suositellaan järjestämään terveysturvallisesti. Yksityistilaisuuksia koskevia henkilömäärärajoituksia ei ole voimassa.

Lisäksi lähikontaktit aikuisten ottelu- ja kilpailutoiminnassa ja kuorolaulu ovat sallittu 16.6. alkaen.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston tiedote 15.6.2021

Varsinais-Suomen alueellisen koronakoordinaatioryhmän tiedote 15.6.2021