Hyppää sisältöön
Tiedote

Varsinaissuomalaisten toiveita ja ajatuksia paikallisjunaliikenteestä kerätään kyselyllä

Julkaistu 15.6.2022 14:12

Millaisen paikallisjuna-aseman sinä tarvitset? Mitä ominaisuuksia kaipaat paikallisjunalta? Varsinais-Suomen liitto ja Valonia selvittävät asukkaiden ja muiden Varsinais-Suomessa liikkuvien toiveita paikallisjunaliikenteen palvelutasosta.

Varsinais-Suomen paikallisjunaliikenteen käynnistämiseksi käydään tällä hetkellä aktiivista keskustelua ja tehdään tarvittavaa selvitystyötä laajassa yhteistyössä. Varsinais-Suomen liitto edistää osaltaan paikallisjunaliikenteen tavoitteiden toteutumista esimerkiksi taustaselvityksillä. Nyt paikallisjunaliikenteen asemien ja junien suunnittelun tueksi kaivataan tietoa potentiaalisten matkustajien toivomasta palvelutasosta. Kerättävä tieto hyödyttää niin radanvarsikuntia kuin mahdollisia tulevia liikennöitsijöitä ja palveluntarjoajia.

Kysely on avoinna 30.6.2022 asti. Vastaaminen kestää noin kymmenen minuuttia. Kyselyyn voivat vastata kaikki, jotka asuvat tai arjessaan liikkuvat esimerkiksi työn, vapaa-ajan asunnon, opintojen tai matkailun vuoksi Varsinais-Suomen radanvarsikuntien alueella.

Linkki Varsinais-Suomen paikallisjunakyselyyn 

Varsinais-Suomen liiton ja Valonian tiedote 15.6.2022

Asemapaikkaselvitys (20,45 Mt)