Hyppää sisältöön
Tiedote

Vastaa kyselyyn ja vaikuta Varsinais-Suomen hyvinvointialueen palveluihin

Julkaistu 13.9.2023 10:20

Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää kaikille avoimen, palvelustrategian laadintaan liittyvän kyselyn alueen asukkaille.

Palvelustrategia on Varsinais-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisen suunnitelma. Siinä määritetään hyvinvointialueen pitkän tähtäimen tavoitteet sille, miten palveluita pystytään laadukkaimmin tuottamaan.

– Haluamme kyselyn avulla kuulla mahdollisimman suurta joukkoa Varsinais-Suomen hyvinvointialueen asukkaista. On tärkeää, että saamme kerättyä monipuolisen ja moniäänisen aineiston päätöksenteon tueksi, korostaa hyvinvointialueen strategiajohtaja Leena Setälä.

Palvelustrategian asukaskysely on auennut maanantaina 11.9.2023 ja siihen voi vastata 5.10.2023 asti. Vastata voi joko suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Kyselyyn pääsee vastaamaan Varhan verkkosivujen kautta – linkki kyselyyn. 

Keväällä 2023 asukkailta kysyttiin palvelustrategiasta yleisellä tasolla, ja nyt huomio kiinnitetään erityisesti palvelujen rakenteeseen, verkostoon ja palvelujen tuottajiin. Vastaukset huomioidaan täysipainoisesti strategian laatimisen yhteydessä.

Asukaskyselyn rinnalla palvelustrategia on lausuntokierroksella Varhan eri toimielimissä ja Varhan alueen kunnissa sekä sote-alan yrityksissä ja järjestöissä.

Palvelustrategia valmistuu syksyllä

Poliittiset päätökset palvelustrategiasta tehdään loppuvuoden 2023 aikana, jonka jälkeen alkaa itse palveluverkon suunnittelu. Kyselyn tulokset vaikuttavat siihen, miten hyvinvointialueen palvelut muotoutuvat. Varhan ensimmäisessä palvelustrategiassa keskitytään seitsemään palvelukokonaisuuteen, joissa on kiireellisin kehittämisen tarve.

Tiedote Varhan verkkosivulla.