Hyppää sisältöön
Tiedote

Veturitallin kesänäyttely 15.5.-5.9. AITO VAI EI

Julkaistu 10.5.2021 12:31

 

Ö-ryhmän maalaus Taistelevat metsot sarjasta RAHAA, 1981. Kuva Harri Larjosto

Ö-ryhmä, Taistelevat metsot sarjasta RAHAA, 1981. Kuva Harri Larjosto

Salon taidemuseon kesänäyttely AITO VAI EI esittelee monipuolisen sekä vanhempaa että nykytaidetta sisältävän kokonaisuuden, joka herättää kysymyksiä taideteoksen aitouden olemuksesta ja merkityksestä, sekä visuaalisesti tarjoaa uusia ja kiinnostavia näkökulmia Suomen taidehistoriaan.

Taide ei synny tyhjästä, vaan perustuu aina jollain tavalla aiempaan traditioon. Kaikki kopiot eivät myöskään ole väärennöksiä, eikä matkiminen ole pelkkää jäljentämistä. Länsimaisen taiteen historiaan kuuluu koko joukko tunnettuja taideteoksia, joiden kopiointi on ollut osa taidekoulutusta. Harjoitustöinään tekemiensä kopioiden lisäksi taiteilijat ovat kopioineet itseään, toistaneet samoja yksityiskohtia tai kokonaisia aiheita. Taiteilijat ovat aina ottaneet vaikutteita toisiltaan ja lainanneet aiheita, tarkastelleet niitä eri näkökulmasta ja tuoneet uusia ulottuvuuksia aiheen käsittelyyn.

Näyttelyn teokset on lainattu suomalaisista yksityisistä ja julkisista kokoelmista sekä Poliisimuseon taideväärennöskokoelmasta.

Koronan johdosta museon kävijämäärä on rajoitettu. Vierailuaika tulee varata ennakkoon numerosta 02-7784892. Museo muistuttaa kasvomaskista ja turvaetäisyyksistä.
HUOM! Muutokset mahdollisia!

Salon taidemuseo Veturitalli, Mariankatu 14, 02-7784892
ti-pe 10-18, la-su 11-18 / 5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi, meillä käy myös museokortti.
salontaidemuseo.fi