Hyppää sisältöön
Tiedote

Villin pihan lumoa -kampanja villitsee Salossa

Julkaistu 27.6.2024 15:14

Salossa on käynnistynyt (25.6.2024) Villin Pihan Lumoa -kampanja luonnon monimuotoisuuden hyväksi. Luonto ja pölyttäjät tarvitsevat ihmisen apua, sillä elinympäristöt käyvät vähiin hälyttävän nopeaa tahtia. Luonnon monimuotoisuutta voi kuitenkin edistää helposti omalla pihamaalla tai parvekkeella. Villin Pihan Lumoa on Valonian ja Varsinais-Suomen kuntien yhteinen kampanja, jonka avulla kannustetaan asukkaita huomioimaan luonnon monimuotoisuus omassa kotipihassaan ja kokemaan näin Villin pihan lumoa. Kampanjan aikana kaupungin Facebookissa ja Instagramissa jaetaan vinkkejä luontoystävälliseen pihanhoitoon heinä-elokuun aikana.

Salon kaupunki kannustaa istuttamaan pölyttäjäystävällisen mesiniityn ja lisäämään näin luonnon monimuotoisuutta omalla pihalla

Kampanjan aikana kaupunki jakaa monivuotisten niittykasvien siemenpusseja Salon torin matkailuinfossa sekä Kesä yhdessä -tapahtumasarjassa eri puolilla Saloa. Siemenpussit sisältävät muun muassa ahdekaunokin, peurankellon ja niittysuolaheinän siemeniä. Istuttaessasi siemenet tänä syksynä, pääset nauttimaan mesiniityn kukkaloistosta tulevina kesinä. Pitkäjänteinen istutus palkitaan, sillä kukat ovat monivuotisia, eikä sinun tarvitse näin tehdä istutusta joka vuosi erikseen. Siemenet voi kylvää syksyllä tai keväällä. Huomioitavaa on, että osa kukista kukkii vasta kahden-kolmen vuoden kuluttua.

Hallittua hoitamattomuutta, villiinnyttämistä, perhosbaari tai kukkaniityn perustaminen – mikä on sinun tapasi auttaa luontoa ja pölyttäjiä? Lue lisää kampanjasta Valonian verkkosivulta.

Lisätiedot:
Kestävän kehityksen koordinaattori Meri-Tuulia Hurri
02 778 7799
meri-tuulia.hurri@salo.fi


Villin Pihan Lumoa on Valonian koordinoima Varsinais-Suomen kuntien yhteinen kampanja. Kampanja tukee Salon kaupungin tavoitteita edistää luonnon monimuotoisuutta ja estää luontokatoa. Toimenpiteet liittyvät kiinteästi Salon kaupungin ilmasto- ja ympäristöohjelmaan sekä kaupunkistrategiaan.