Hyppää sisältöön
Tiedote

Vuoden 2023 Salon Seppä on Maisa Pitkänen

Julkaistu 21.4.2023 11:06, Päivitetty 21.4.2023 11:12

Monipuolisen uran teatteritaiteen, lastenkulttuurin ja erityisryhmien parissa tehnyt Maisa Pitkänen julistettiin eilen 20.4.2023 vuoden 2023 Salon Sepäksi.

Suuren suuret onnittelut sekä voittajalle että kaikille muille loistaville Seppä -ehdokkaille: Henrik Hausen, Veli-Matti Henttonen, SaloJazz ry ja Sampsa Sarparanta.

Lastenkulttuuria laajassa yhteistyössä

Maisan ansioihin lukeutuvat muun muassa Teatteri Puutaivaan Tikut -lastenteatteritoiminnan käynnistäminen ja toiminta Tikkujen parissa yli viidentoista vuoden ajan. Salon Teatterilla Maisa aloitti nuorten teatteriryhmän opettamisen ja ohjaamisen vuonna 2000. Tästä muotoutui myöhemmin teatteritaiteen perusopetus Salossa, jonka vastuuopettajana Maisa toimi 2000–2017.

Lastenkulttuurin parissa Maisa on työskennellyt myös ohjaajana. Hän vastasi mm. Disneyn musiikkiin perustuvan dramatisoitun konsertin Etsintä ohjauksesta, joka toteutui yhdessä Musiikkiopiston puhallinorkesterin ja suuren joukon paikallisten nuorten näyttelijöiden, kuorolaisten ja tanssijoiden kanssa.

Hulabaloo – taidetta erityisryhmien kanssa

Maisa on työskennellyt myös monen vuoden ajan erityisryhmien parissa. Hän on tehnyt teatteria kehitysvammaisten kanssa yhteistyökumppanina mm. Hakastaron koulu sekä Perniön toimintakeskuksen Hulabaloo-ryhmä. Salon kansalaisopistossa on aloitettu erityisryhmien teatteriryhmiä, joissa hän toimii opettajana. Hän on myös ohjannut osallistavan teatterin menetelmin suunniteltuja ja ohjattuja vanhempainiltoja yhteistyössä Salon päihdeyksikön kanssa. Tulevaisuus pitää sisällään lisää yhteistyötä erityisryhmien kanssa, joka tuottaa suurta iloa Maisalle.

Salon kaupungin palkintotilaisuus 20.4.2023 Astrum-keskuksessa, kuva: Salon liikuntapalvelut

Salon Seppä, perinne jo vuodesta 2020

Salon Seppä on vuonna 2020 ensimmäistä kertaa jaettu tunnustus salolaisen kulttuurin hyväksi tehdystä työstä. Tunnustuksen voi saada yhdistys, ryhmä tai henkilö, joka on vaikuttanut paikalliseen taide- ja kulttuurielämään. Kulttuurikumppanien ideoiman tunnustuksen saaja valitaan yhdistysäänten perusteella.

 

Lisätietoja
Suvi Aarnio
Kulttuurituottaja
Vapaa-ajan palvelut
+35827784982