Hyppää sisältöön
Tiedote

Waltti lippu- ja maksujärjestelmästä tunnistepohjainen

Julkaistu 30.4.2021 10:50

Paikussa käytössä oleva valtakunnallinen Waltti lippu- ja maksujärjetelmä on vaiheittain muuttumassa tunnistepohjaiseksi. Tunnistepohjaisuudessa matkustajan tiedot ja matkustusoikeudet ovat matkakortin sijaan online-taustajärjestelmässä, asiakkaan henkilökohtaisella matkatilillä. Tunnistepohjaisuudella pyritään helpottamaan asiointia tulevaisuudessa ja esimerkiksi verkkokaupan kautta ostettavien lipputuotteiden aktivoiminen nopeutuu.

Muutoksen ensimmäinen vaihe käynnistyi 15.3.2021, jonka jälkeen Paikun palvelupisteeltä ostettujen, uusien matkakorttien sekä kausilippujen tiedot syötetään suoraan tunnistepohjaiseen järjestelmään. Muutos ei vaikuta aiemmin hankittuihin matkakortteihin vaan niillä matkustaminen ja niiden lisälataukset toimivat normaalisti ja ne tullaan siirtämään vaiheittain uuteen järjestelmään kesän 2021 aikana.

Uudistus ei vaadi asiakkailta toimenpiteitä, eikä muutoksella pitäisi olla vaikutusta päivittäiseen matkustamiseen. Muutostilanteessa yksittäisten matkakorttien toimintaongelmat voivat kuitenkin olla mahdollisia. Mikäli ongelmatilanne matkakortin kanssa toistuu, on asiakkaan hyvä olla yhteydessä Salon joukkoliikenteen palvelupisteeseen ongelman ratkaisemiseksi.