Hyppää sisältöön
Tiedote

Ehdota vuoden 2023 kulttuuripalkintojen saajia!

Julkaistu 27.11.2023 11:51, Päivitetty 27.11.2023 12:51
Salon kaupunki palkitsee vuosittain kulttuurin saralla menestyneitä tekijöitä. Kulttuurikumppanit kuulee salolaisten yhdistysten ehdotuksia palkittavista ja tekee palkitsemisesitykset vuosittain kaupungille.
Yhdistykset voivat jättää tiedot ehdokkaista tiistaihin 12.12.2023 klo 23:55 mennessä.

Kulttuuripalkintoja jaetaan neljässä eri kategoriassa

Palkintoja jaetaan neljässä eri kategoriassa. Ehdokkaita voivat olla yhdistys, työryhmä, ensemble tai yksittäinen taiteilija, eikä heidän tarvitse olla ehdottavien yhdistysten jäseniä.
  • Kulttuuripalkinto (1500 €)  myönnetään erityisistä kulttuurisaavutuksista tai pitkäaikaisesta työstä Salon kulttuurin hyväksi. Palkinnon saajana voi olla yhdistys, työryhmä, ensemble tai yksittäinen taiteilija. Palkinnossa korostuu kertaluonteisuus.
  • Kulttuuritekopalkinnon (1250 €) perusteena on erityinen Salossa toteutettu kulttuuriteko kuluneen vuoden aikana. Kyseessä on huomionosoitus sekä kannustin.
  • Nuori salolainen kulttuuritekijä (1000 €) palkinto myönnetään nuorelle aktiiviselle kulttuurin tekijälle, joka asuu Salossa tai muualla toimiessaan tuo esille salolaiset juurensa. Kyseessä voi olla yhdistyksen toimija tai itsenäinen taiteen tekijä. Palkinto myönnetään tehdystä työstä ja se toimii kannustimena taiteellisen työn ammattimaiseen jatkamiseen.
  • Kansainvälisesti merkittävä kulttuurisaavutus (3000 €) myönnetään taiteilijalle tai ryhmälle, joka on  menestynyt (1., 2. tai 3. sija) oman alansa maailmanmestaruuteen verrattavassa kansainvälisessä kilpailussa

Palkitsemisohjeet

Aiemmin palkitut

Vuoden 2020 palkitut olivat kuoronjohtaja Saara Kemppainen sekä taidekeraamikot Tuula ja Erkka Auermaa, Rikalanmäki ja sen yrittäjäpariskunta Eija ja Mikko Halkilahti sekä näytelmäkirjailija ja näyttelijä Meri Soininen.

Vuoden 2021 palkitut olivat Pirjo Juusela, Seppo Suominen ja Teatteri Provinssi, Wiurilan kesä -työryhmän taiteilijat Johanna SarparantaSatu-Maaria Mäkipuro ja Jaana Saario, Die Schöne Müllerin -taideinstallaatioprojektin muusikot Roope ja Malla Pelo sekä nuoret kulttuurintekijät Luka Lujasmaa ja Konsta Mäenpää.

Vuoden 2022 palkitut olivat kuvataideopettaja, taiteilija Lotta-Pia Kallio, Siv Ilola, Kaisa Suutela-Kuisma, Salon Teatterin Kurjat – Les misérables -näyttämöteos, tapahtumaravintola Musine, Soivat Kylät -konserttikiertue sekä nuoret kulttuurintekijät Elviira Väyrynen, Samu-Markus Pyykkö ja Johanna Parkkinen.

 

 

Lisätietoja
Suvi Aarnio
Kulttuurituottaja
Vapaa-ajan palvelut
+35827784982