Hyppää sisältöön
Tiedote

Kulttuurikumppanien uutiskirje 1/2022

Julkaistu 25.11.2022 11:26, Päivitetty 29.11.2022 13:06

Kokoamme noin viisi kertaa vuodessa uutiskirjeen, jossa kerromme ajankohtaisista uutisista sekä tulevaisuuden suunnitelmista. Tässä kaikkien aikojen ensimmäisessä uutiskirjeessä aiheita ovat muun muassa terveiset 24.11. järjestetystä Kulttuurifoorumista, kysely kaupungin kulttuuripalkintoehdokkaista sekä katsaus tulevan vuoden toimintaan.

Terveiset Kulttuurifoorumista

Taide- ja kulttuurikentän yhteinen Kulttuurifoorumi järjestettiin 24.11.2022. Tilaisuuden teemoja olivat toiminnan vahvistaminen strategian ja kumppanuuden avulla. Puhujavieraiksi saimme toiminnanjohtaja Sanna Meskan, Läntisen tanssin aluekeskuksesta sekä tapahtumakoordinaattori Riikka Hjeltin, Lappeenrannan kaupungin Lappeenranta Events -tapahtumayksiköstä.

Kulttuurikumppanien puheenjohtaja Anne Nenonen kertoi lyhyesti Kulttuurikumppanien tämän vuoden toiminnasta. Pääpaino on ollut aktiivisessa keskustelussa, vaikuttamisen mahdollisuuksissa, yhteistyössä ja näkyvyyden vahvistamisessa. 

Tilaisuuden esitykset löydät tästä:

Rohkea ja aktiivinen taidetoimija, toiminnanjohtaja Sanna Meska (1,80 Mt)

Lappeenranta Events, tapahtumatoiminnan koordinaattori Riikka Hjelt (5,85 Mt)

Katsaus Kulttuurikumppanien vuoteen 2022 (3,59 Mt)

Tutustu myös erityisesti varsinaissuomalaisille järjestöille tarkoitettuun itsearviointityökaluun (112,47 Kt), jonka Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän järjestöjaoston kestävä tulevaisuus -työryhmä on kehittänyt.

Lämmin kiitos teille liki kolmekymmentä taide- ja kulttuuriyhdistystä, jotka jätitte äänen Kulttuurikumppanit-vaaleissa! Äänestysten perusteella kauden 2023-2024 kokoonpanossa jatkavat Piazza Brass ry, Teatteriyhdistys Vinssi ry, Kirakan kesäteatteri ry ja Salon Hermanni-Seura ry. Takaisin kumppaneihin toivotetaan pienen tauon jälkeen tervetulleiksi Salon Teatteri ry, Lasten laulukaupunki ry, Kisko-Seura ry ja Pro Rantakivet ry sekä kokonaan uudet yhdistykset Kirjan talo ry ja Salo Irish ry.

Ensi vuoden suunnitelmista – tule mukaan!

Kulttuurikumppanien vuosikelloon on vakiintunut säännölliset omat kokoukset, Salon Seppä -tunnustuksen myöntäminen, kaupungin kulttuuripalkintoehdokkaiden kartoitus sekä kentän yhteisen Kulttuurifoorumin järjestäminen. 

Kulttuurihyvinvoinnin äärellä taidepajassa, ohjaajina Andrea Vannuchi ja Riemer Kingma.

Ensi vuonna on tarkoitus järjestää virallisten kokousten rinnalle kaikille kiinnostuneille avoimia, vapaamuotoisia ja rennon hyödyllisiä  keskustelukahviloita, työpajoja ja muita  tilaisuuksia eri aiheiden ympäriltä, eri puolilla Saloa. Moniin aiheisiin kaivataan laajempaa keskustelua ja erilaisia näkökulmia. Lisäksi toimijoilla on myös samankaltaisia käytännön toiveita ja tarpeita, kuten vaikkapa viestinnän tehostaminen tai uudet rahoitusmahdollisuudet.

Tilakysymys pysyy edelleen Kulttuurikumppanien työlistalla. Seuraamme muun muassa hyvinvointialueelle siirtymisen vaikutuksia tilojen käyttöön ja saatavuuteen sekä Salon kaupungin hyvinvointisuunnitelman (883,41 Kt) toimeenpanoa. Hyvinvointisuunnitelmassa linjataan, että vuoden 2023 aikana kaupunki päättää yhdistysten pysyvästi käyttämien kaupungin tilojen käyttöehdoista ja vuokrista niin, että mahdollisuuksia käyttää kaupungin tiloja laajennetaan ja yhdistyksiä kohdellaan tasa-arvoisesti.

 

Kenelle kaupungin kulttuuripalkinto tänä vuonna – ehdota saajia!

Vuonna 2020 palkitut taidekeraamikot Tuula ja Erkka Auermaa.

Kuka yhdistyksenne mielestä ansaitsee tunnustuksen salolaisen kulttuurin hyväksi tehdystä työstä? Kulttuurikumppanit kerää ehdotuksia Salon kaupungin kulttuuripalkintojen saajiksi. Palkintojen arvo on 1000-3000 €. Aiemmin palkittuja ovat mm. Wiurilan kesä, Roope ja Malla Pelo sekä Tuula ja Erkka Auermaa. Tutustu palkintokriteereihin ja jätä tiedot ehdokkaista maanantaihin 12.12.2022 mennessä.

Ehdota kulttuuripalkinnon saajia!

Kulttuuripalveluiden terveiset

Klovni OHO Salo Circus Festivalilla 2022.

Uusi vuosi tuo tullessaan uusia tuulia! Salon ja Someron yhteinen seututaiteilija, sirkustaiteilija Karoliina Nordin aloittaa työn heti tammikuun alussa. Kunnan saamien perintövarojen turvin puolestaan käynnistyy koulutaiteilijatoiminta Hermannin yläkoululla. Rekry on avoinna 7.12. asti, hakemuksen voit jättää Kuntarekryssä.

Kevään teemakuukausi Lastenkulttuurin maaliskuu kokoaa yhteen alueen lastenkulttuuritoimijoiden tarjonnan. Kampanja on avoin kaikille lapsille ja perheille kulttuuripalveluita tarjoaville tahoille, tule mukaan! 

Kulttuuriavustusten haku on maaliskuussa 1.-30.3.2023. Tänä vuonna avustuksissa vahvistetaan olemassa olevia kumppanuuksia sekä tuetaan kaupunginosien ja kylien kulttuuri- ja taidetoimintaa.

Kulttuuriohjelman kuulumiset. Olemme tänä vuonna panostaneet tiedonkeruuseen sekä eri kohderyhmien osallisuuteen. Paraikaa käynnissä on klovni OHOn  taidetehtävä lapsille siitä, millainen on kiva kulttuurikaupunki.  Tutustu kulttuurikyselyiden vastausten yhteenvetoon tästä.

Seuraavaksi helmikuussa

Lähetämme vuoden ensimmäisen uutiskirjeen Kulttuurikumppanien järjestäytymiskokouksen jälkeen, helmikuun alussa. Silloin kerromme tulevan vuoden teemoista, kokousaikataulusta ja muusta ajankohtaisesta.

Muistathan, että mikäli jatkossa haluat linkin uutiskirjeeseen suoraan sähköpostiisi, tai vaihtoehtoisesti et halua sähköpostiviestiä, ilmoita sähköpostiosoitteesi osoitteeseen kulttuurikumppanit@salo.fi  ja lisäämme tai poistamme sen listalta. 

Kulttuurintäyteistä joulun odotusta!

Terveisin
Kulttuurikumppanit

 • EtnoSalo ry
 • Halikon Musiikkiyhdistys ry
 • Kirakan kesäteatteri ry
 • Musiikkiyhdistys Leticia ry
 • Piazza Brass ry
 • Poikki taideyhdistys ry
 • Salo Jazz ry
 • Salon Hermanni-Seura ry
 • Salon Taiteilijaseura ry
 • Teatteriyhdistys Vinssi ry
 • Salon kaupunki, yleiset kulttuuripalvelut

 

Lisätietoja