Hyppää sisältöön
Tiedote

Salossa vietetään lähiruokaviikkoa viikolla 36

Julkaistu 29.8.2023 07:30, Päivitetty 31.8.2023 09:04

Salon kaupungin ravitsemis- ja puhtaanapitopalvelut on mukana yhdeksän muun ruokapalvelutoimittajan kanssa kolmivuotisessa kehitysohjelmassa, jossa luodaan toimintamalleja kestävän ruokajärjestelmän edistämiseksi ja ammattikeittiöiden kulutuksen päästöjen vähentämiseksi.

Salon ravitsemis- ja puhtaanapitopalvelut tekevät yhteistyötä paikallisten tuottajien ja elintarvikkeiden toimittajien kanssa. Satokauden lähiruokaviikolla 36 (4.-10.9.2023) koulujen ja päiväkotien ruokalistojen ruoat valmistetaan pääosin salolaisista tuotteista.

Yhteistyöyrityksinä ovat Kimmon Vihannes Oy, Karviaisten tila, Birkkalan tila, Perniön liha, Kulmalan puutarha, Alitalon Vihannes Oy, Leipomo Verainen, Kolatun Juustola, Paula Achrenin puutarha, Meritalo Oy, Perniön Saunapalvi, Seulavihannes ja Lausti.

Lähiruokaviikolla on tarjolla muun muassa hernekeittoa Laustin herneistä ja Perniön saunapalvin possun lihasta, Perniön lihan yö-nakkeja ja voimapapuspelttilasagnettea Birkkalan tilan spelttipastasta sekä Karviaisten tilan härkäpapurouhetta.

Lähiruokaviikko toteutetaan nyt kolmatta kertaa. Aikaisempien vuosien lähiruokaviikosta saatu palaute on ollut hyvää. Yhteistyö tuottajien kanssa on ollut sujuvaa.

Ruokailijat voivat antaa lähiruokaviikosta palautetta Jamix Menu -palvelun kautta. Lisätietoja Jamix Menu -palvelusta kaupungin verkkosivulla. 

Lähiruokaviikon (viikko 36) ruokalista. (287,70 Kt)

Lisätietoja Vastuulliset ruokapalvelut -hankkeesta Salon kaupungin verkkosivulla.

Lisätiedot:
Ravitsemis- ja puhtaanapitopäällikkö Anu Sorvari-Happonen
044 778 5900, anu.sorvari-happonen@salo.fi